n Brussel - naar homepage
Hoofding Facebookpagina Lesgeven in Brussel - voorjaar 2015 Een aantal vragen worden op een bord in beeld gebracht: 'Wat maakt lesgeven in Brussel bijzonder?' 'Waar vind ik vacatures' 'Hoeveel scholen zijn er in Brussel?'....

Lesgeven in Brussel

Gemotiveerde leerkrachten zijn onmisbaar voor een kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De VGC zet sterk in op initiatieven om nieuwe leerkrachten aan te trekken, maar ook om ervaren leerkrachten te motiveren. De campagne ‘Lesgeven in Brussel is daar hét voorbeeld van.
logo van de campagne 'lesgeven in Brussel'

Acties voor leerkrachten

De campagne Lesgeven in Brussel is een initiatief van de VGC en wordt georganiseerd door Brik en het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

Op de website van Lesgeven in Brussel vindt u informatie over de lerarenopleiding, vacatures, een blog door leerkrachten…

Op de facebookpagina vindt u dagelijks ideeën voor in de klaspraktijk, nieuwtjes en vacatures.

Acties voor studenten

Voor studenten in de Brusselse lerarenopleidingen ontwikkelde Lesgeven in Brussel het interactieve stadsspel ‘Big City Life’ om de toekomstige leerkrachten kennis te laten maken met Brussel als culturele, onderwijs- en leefstad.

Lesgeven in Brussel is ook aanwezig tijdens proclamaties van de Brusselse lerarenopleidingen om hen toe te leiden tot het vacature-aanbod.

Acties voor scholieren

Voor scholieren in de laatste graad secundair onderwijs is er het project ‘Ketjes met Talent’. De leerlingen leren op een speelse manier het lerarenberoep kennen. Ze bereiden, aan de hand van hun eigen talent, een activiteit voor zie ze nadien met leerlingen uit een basisschool mogen uitvoeren.

Voor meer informatie over de campagne en de acties voor leerkrachten, studenten en scholieren kan u contact opnemen met Brik en het Onderwijscentrum Brussel.