n Brussel - naar homepage

Nederlands oefenen voor volwassenen

Nederlands leert u niet alleen met grammatica en woordenschat, u moet ook oefenen. Nederlands leren én oefenen, dat kan in Brussel!
2 personen in de inkomhal van het Huis van het Nederlands. Aan de muur hangen affiches van taalinitatieven.

Oefenen met Babbelut-conversatietafels

Het team van het Huis van het Nederlands organiseert conversatietafels.

Op de Babbelut is iedereen welkom. U komt zo veel u wilt. Voor uw inschrijving heeft de medewerker van Bru-taal een kort gesprekje met u. Zo weten we of u een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Tijdens de conversatietafel gaat u aan een tafel zitten en praat u in het Nederlands over alles wat u interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het gesprek.
Er zijn Babbelut-conversatietafels in de Brusselse gemeenschapscentra en in Muntpunt.

Oefenen met Patati Patata

Nederlands oefenen kan ook met andere projecten van het Huis van het Nederlands. Patati Patata brengt Nederlandstaligen en anderstaligen samen.
Maak een profiel aan op www.patati.be en leer personen kennen met een andere moedertaal, maar met dezelfde interesses. Spreek af en oefen waar en wanneer u wil: op café, tijdens het sporten …
Wilt u eerst zien wat Patati Patata Brussel is? Kom dan zeker eens langs tijdens een Patati-activiteit. Eén keer per maand gaan we in groep op café, naar de film … U leert er andere Nederlandstalige en anderstalige Patati’s kennen.

Oefenen bij Brusselleer

In het Open Leercentrum kunnen cursisten van Brusselleer in hun eigen tempo extra Nederlands oefenen en herhalen: oefeningen maken op de computer, Nederlandstalige filmfragmenten bekijken, een boek of krant lezen … U vindt het Open Leercentrum op de derde verdieping van het Huis van het Nederlands.

Nederlands lezen en horen in de bibliotheek

In de Nederlandstalige bibliotheken vindt u allerlei materialen om in uw eigen tempo Nederlands te leren en te oefenen: woordenboeken, de NT2-collectie (Nederlands als tweede taal), makkelijk lezen ...