n Brussel - naar homepage

Opvoeden

Met vragen over opvoeden kunt u bij verschillende Nederlandstalige organisaties in Brussel terecht.
Twee baby's staan recht. Ze dragen een luier en t-shirt.

Opvoeden is een spontaan, leuk en fascinerend proces. Opvoeden is bij iedereen anders. Als ouder bent u de eerste opvoeder. Opvoeden is soms een uitdaging. U staat er niet alleen voor, want opvoeden doen we samen.

Hebt u vragen over opvoeden? Dan kunt u terecht bij de volgende organisaties:

  • In de Opvoedingswinkel is iedereen die vragen heeft over het opvoeden van kinderen en jongeren tot 18 jaar welkom. In de winkel vindt u veel brochures en folders met opvoedingstips. U kunt er ook praten met een medewerker of deelnemen aan oudergroepen of cursussen.
  • Bij Hopon kunt u per mail of telefonisch terecht met vragen over het opvoeden van kinderen tot 12 jaar. Hopon organiseert ook oudercafés.
  • Het Huis Der Gezinnen staat open voor aanstaande ouders en ouders met kinderen tot 8 jaar. U kunt er uw verhalen en vragen over opvoeding delen met andere ouders of langskomen voor een individueel gesprek.
  • In de consultatiebureaus van Kind en Gezin kunt u tijdens een raadpleging vragen stellen over de ontwikkeling, de gezondheid, de opvoeding … van uw kind.

Daarnaast helpt gezondopvoeden.be ouders met opvoedingsvragen over een gezonde levensstijl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Logo Brussel.