n Brussel - naar homepage

accordion 1

Samenwerken aan Kinderopvang Brussel / Lokaal Loket Kinderopvang

De vzw Samenwerken aan Kinderopvang in Brussel organiseert het Lokaal Loket Kinderopvang in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Via hun website, www.kinderopvanginbrussel.be, kunnen ouders een aanvraag voor kinderopvang registreren. Via een helpdesk (telefoon en e-mail) ondersteunen de medewerkers van het Lokaal Loket ouders in hun zoektocht naar kinderopvang. Ook professionals die ouders helpen of begeleiden kunnen bij de helpdesk terecht.

 

·         De introductiecursus Lokaal Loket en centraal registratiesysteem geeft nieuwe leidinggevenden inzicht in de werking van het Lokaal Loket en de ondersteuning die zij jou kunnen bieden. Daarnaast krijg je ook inzicht in het centraal registratiesysteem voor opvangvragen en worden een aantal werkinstrumenten toegelicht. Er is ook ruimte om uitgebreid te oefenen.

Verplicht voor alle nieuwe leidinggevenden van kinderdagverblijven die aangesloten zijn bij het Lokaal Loket en die met het centraal registratiesysteem werken

Data Groep 1: do. 8/2 en 18/10/2018 van 9u30-15u30

Data Groep 2: di. 15/5 en di. 11/12/2018 van 9u30-15u30

Cursuslocatie: Lokaal Loket Kinderopvang, Vooruitgangstraat 323 bus 9, 1030 Brussel

 

·         Je kan bijkomende technische ondersteuning vragen bij het gebruik van het registratiesysteem, bijvoorbeeld voor je maandelijkse toewijzingen, voor het beheren van je planning of voor het opzoeken van vrije plaatsen.

 

·         Wil je meer weten over de extra modules van het registratiesysteem? De medewerkers geven je graag een persoonlijke toelichting. Aanwezigheden registreren, facturatie en fiscale attesten opmaken, rapportage naar Kind & Gezin en de mobiele app. Wil je deze extra modules ook effectief gaan gebruiken, dan biedt het Lokaal Loket een uitgebreide opleiding op jouw maat.

 

·         Je kan ook bij het Lokaal Loket terecht voor inhoudelijke ondersteuning rond toegankelijkheid, een evenwichtig opnamebeleid en het verkrijgen van een goede sociale mix in je voorziening. Ook voor ondersteuning bij het toekennen van een sociaal tarief kan je hen contacteren.

 

+ Samenwerken aan Kinderopvang verzorgt ook twee basistrajecten (zie hieronder Groepsbegeleiding 3 en 4), intervisies en verschillende cursussen in het Open Aanbod (zie kalenderbrochures).