n Brussel - naar homepage

Nieuws

Gevonden resultaten in vgc.be: 246

Pages

Op 25 mei 2018 gaat de General Data Protection Regulation (GDPR) in - ook Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Dat is de nieuwe privacywetgeving om de persoonsgegevens van Europese burgers beter te beschermen.

Van 22 mei tot 29 juni is de Brusselse student welkom in verschillende gemeenschapscentra en bibliotheken om te komen studeren.

cover van de brochure Sportlessenreeksen 2018-19

De VGC-sportdienst organiseert een brede waaier aan sportactiviteiten. Voor kleuters, kinderen en jongeren ligt de nadruk op plezier beleven, kennismaken met verschillende sporten en ontwikkelen van algemene bewegingsvaardigheden. Voor volwassenen bieden we sportlessenreeksen op recreatief niveau.

 

Als ouders apart gaan wonen, verandert ook het leven van het kind. Dit roept heel wat vragen op: hoe kunt u rekening houden met de vragen van uw kind? Hoe kunnen ouders zich best organiseren zodat hun kinderen zich goed voelen? Tijdens deze ouderavond staan we ook stil bij hoe kinderen een scheiding ervaren en hoe u hen als ouder nog beter kan ondersteunen.

TSO- en BSO-scholen van de tweede en derde graad kunnen voor het schooljaar 2018-2019 opnieuw een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor de subsidiëring van uitrustingsmaterialen.

Voor het eerst rapporteren de diensten Cultuur, Jeugd & Sport van de VGC samen. In hun voortgangsrapport 2017 kunt u lezen hoe ze hun meerjarenbeleidsplan 2016-2020 waarmaken.

 

sfeerbeeld van het Gala van het welzijn 2018

De VGC uit graag haar appreciatie voor alle organisaties die zich dag na dag inzetten in Brussel. Ze nodigt die organisaties met plezier uit op het jaarlijkse Gala van het welzijn.

foto van Kasterlinden

Kasterlinden Buitengewoon Basisonderwijs biedt vanaf volgend schooljaar onderwijs type 3 aan voor kinderen met gedragsstoornissen. Momenteel organiseert Kasterlinden al onderwijs voor kinderen met een visuele stoornis (type 6), een auditieve stoornis of taalstoornis (type 7) en autismespectrumstoornis (type 9). Onlangs kreeg de school gunstig advies van de Vlaamse overheid om haar programmatie uit te breiden met type 3. Ze wordt zo de eerste basisschool in Brussel met dit onderwijsaanbod.

Mei is uw sportmaand, het ideale moment om te kiezen welke sport u volgend seizoen wilt doen.

foto van een fietstour met fietsers

Zoekt u een huis of een appartement in Brussel? Wilt u de karakteristieken van de vele diverse Brusselse buurten leren kennen? Kom mee met onze woontours.

Pages