n Brussel - naar homepage

Nieuws

Gevonden resultaten in vgc.be: 202

Pages

cover van de vakantiegids krokus- en paasvakantie 2018

Op zoek naar sportkampen, jeugdateliers of speelweken tijdens de krokus- en paasvakantie voor kinderen van 2,5 tot 18 jaar?

Van 11 december tot 31 januari is de Brusselse student opnieuw welkom in verschillende gemeenschapscentra en bibliotheken om te komen studeren. Ook het administratiegebouw van de VGC in de Emile Jacqmainlaan stelt opnieuw de deuren open voor de blokkende student. Nieuw deze editie is dat er drie Study Spaces extra zijn bijgekomen.

Maquette van de Gallaitsite

Omwille van het grote capaciteitstekort in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest engageert de VGC zich tot het creëren van nieuwe campussen voor het Nederlandstalig onderwijs.

Brusselleer is verhuisd naar de Emile Jacqmainlaan 135 in het centrum van Brussel. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe locatie te ontdekken tijdens de feestelijke opening of de opendeurdagen.

 

Nieuws: E-loket voor subsidies

De VGC lanceert haar e-loket, een online platform waarop haar ondersteuningsaanbod digitaal beschikbaar wordt. Dit gebeurt gefaseerd. Vanaf nu kunnen scholen hun subsidies voor ‘educatieve initiatieven 2017-2018’ digitaal aanvragen en opvolgen. Het e-loket wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Op de studiekeuzebeurs vorige week ontdekten meer dan 3.200 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs samen met hun ouders en leerkrachten het studieaanbod van het Nederlandstalige secundair onderwijs in Brussel.

 

Brussel helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ en van alle Brusselaars. Dit jaar zetten BRUZZ, de VGC, de gemeenschapscentra, de VGC-sportdienst en andere partners zich in voor “Les Gazelles de Bruxelles”. Deze organisatie wil door middel van joggen volwassenen uit kansengroepen ondersteunen en ontmoetingen tot stand brengen.

Welke studierichtingen kan je kiezen? Wat past het best bij je talenten? Op de studiekeuzebeurs ontdekken leerlingen en ouders deze week alle studierichtingen in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel.

Laat u verleiden door heerlijke geuren en smaken tijdens de week van de smaak. Welkom in uw lokaal dienstencentrum voor een gratis en gezond aperitief, een kom soep,… en gezellige ontmoetingen.

Sinds 2016 werken het CLB van de VGC en het CLB van Scholengroep Brussel samen op één adres. Dat werd gevierd met een officieel bezoek van de minister.

Pages