n Brussel - naar homepage

Nieuws

Gevonden resultaten in vgc.be: 82

Pages

Hoe met kinderen praten over rouw en verlies? Lezing door prof. dr. Manu Keirse

Professor dr. Manu Keirse brengt op 10 december in Huis van het Kind Nieuwland een gratis lezing over rouwverwerking bij kinderen, gericht op ouders.

Soirée Cultuur, Jeugd en Sport

De algemene directie Cultuur, Jeugd en Sport wilt u bedanken. Kom op donderdag 29 november mee genieten van tal van activiteiten en ontmoet anderen die zich net zoals u inzetten voor Brussel.

Studiekeuzebeurs 2018. Vind de juiste studierichting. Secundair Onderwijs.

Van dinsdag 13 november tot en met vrijdag 16 november 2018 vindt in Paleis 1 van Brussels Expo de jaarlijkse studiekeuzebeurs van de Vlaamse Gemeenschapscommissie plaats. De VGC organiseert de beurs in samenwerking met de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel en de centra voor leerlingenbegeleiding.

De eerste Educatieve Klasbakken in basisschool ’t Overbeek

Op woensdag 7 november werden de eerste Educatieve Klasbakken voorgesteld in basisschool ’t Overbeek in Ganshoren. De Educatieve Klasbak kan gebruikt worden als moestuinbak, kruidenbak of plantenbak. Deze Klasbakken zijn ontwikkeld en geproduceerd door Atelier Groot Eiland en FIX.

Tekening van een zakenman die een workshop geeft

Op dinsdag 27 november 2018 organiseert de VGC een infodag over het onderwijs-, vormings- en educatieve luik binnen het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

Kinderhand in volwassenhand

'Outreachend werken’, ‘vindplaatsgericht werken’, ‘leefwereldgericht werken’ ...? Hoe pakt u het aan en wat levert het op? Hoe behoudt u uw bewegingsvrijheid op een plek die niet de uwe is?

Applaus

Vandaag begint de Week van de buitenschoolse opvang. In samenwerking met Jeugd en Muziek organiseert de VGC tal van workshops voor de Brusselse IBO’s.

In de derde week van oktober kunt u in heel Brussel deelnemen aan verrassende dialoogactiviteiten. Brussel in Dialoog is een organisatie van Foyer vzw. Het thema is dit jaar ‘Jong. Toen en Nu.’

Stiltewandeling op 28 oktober

Onze nood aan stilte lijkt toe te nemen in een drukke stad, in onze drukken levens. We beseffen dat stilte noodzakelijk is voor een evenwichtig leven. Zichzelf rust gunnen versterkt mee de mentale veerkracht.

Menopauzebabbel op 17 oktober 2018 in Muntpunt

Heeft u vragen over menopauze, overgang en alles wat hiermee te maken heeft? Stel ze tijdens deze infosessie aan vier menopauze­consulenten.

Pages