n Brussel - naar homepage

Nieuws

Gevonden resultaten in vgc.be: 253

Pages

Brussel viert voor het zesde jaar op rij de Vlaamse feestdag op 11 juli met het gratis feest ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’.

Op 2 juli start de vierde editie van de vernieuwde speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel krijgen op het speelplein een uitdagende, gevarieerde en kwaliteitsvolle vakantie. De totale capaciteit tijdens de 9 weken durende vakantieperiode bedraagt 12.641 plaatsen verdeeld over 28 locaties in 12 Brusselse gemeenten. Dat vertaalt zich in een gemiddeld aanbod van 1.405 plaatsen per week en pieken tot meer dan 2.000 plaatsen per week. Op de eerste speelpleindag zullen er 201 animatoren en 45 hoofdanimatoren klaar staan.

Gun jezelf rust. Wie regelmatig tijd uittrekt om tot rust te komen, versterkt daarmee zijn mentale veerkracht. Yoga is een van de manieren waarop je rust en evenwicht in je leven kunt brengen. Wil je zelf de kracht van yoga ervaren?  Kom tijdens je lunchpauze naar een van de gratis sessies. Er zijn yogamatjes ter plaatse.

Kom naar het concert ‘Luc Steeno – live on tape’ op 21 juni om 19u30 in de Sint-Pieterskerk in Jette (Kardinaal Mercierplein 51). 

Gerenoveerde speelplaats van de Sint-Gillisschool

Op 31 mei 2018 keurde het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het besluit goed rond de subsidiëring van de renovatie van speelplaatsen (project BuitenSpel).

logo van spot.brussels

Wilt u op een gemakkelijke, overzichtelijke en snelle manier een locatie vinden voor uw activiteit in Brussel? Neem dan zeker een kijkje op spots.brussels, de nieuwe zoekrobot voor Brusselse zalen.

Een laptop bedekt met post-its

Vanaf 1 juli gaan de werk- en zorgtrajecten van start: een gespecialiseerd begeleidingsaanbod voor werkzoekenden die (tijdelijk) niet in staat zijn om betaalde arbeid te verrichten, door medische, mentale, psychische, psychiatrische en/of sociale problemen. Het gaat om mensen die niet aan de slag kunnen in het normale economische circuit, noch in de sociale economie. De VGC organiseert een infosessie op 8 juni.

Archiefbeeld van protest in mei '68

In het kader van “2018 – jaar van de contestatie” organiseert Cultureel Erfgoed Brussel een lezingenreeks rond 50 jaar protestbewegingen, stadsactivisme en burgerinitiatieven.

Op 25 mei 2018 gaat de General Data Protection Regulation (GDPR) in - ook Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Dat is de nieuwe privacywetgeving om de persoonsgegevens van Europese burgers beter te beschermen.

Van 22 mei tot 29 juni is de Brusselse student welkom in verschillende gemeenschapscentra en bibliotheken om te komen studeren.

Pages