n Brussel - naar homepage

Brussels Bednet-project in school Kasterlinden

In Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Kasterlinden volgt Lenie Flamée al 4 jaar les op afstand via Bednet. Ze volgt de lessen rechtstreeks via haar computer en heeft interactie met haar klas.

Lenie heeft epilepsie. Door de vele medicatie en de geregelde aanvallen is ze vaak erg uitgeput. Voltijds les volgen is te vermoeiend, met aanvallen tot gevolg. Lenie gaat dan ook maar twee keer per week naar school. Toch is ze al 4 jaar lang mee met de les. Er komt wekelijks een leerkracht aan huis en daarnaast maakt ze gebruik van Bednet.

Hoewel er dit schooljaar intussen al 551 kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs gebruik maakten van Bednet, blijft de teller in Brussel op slechts 15 leerlingen staan.

Brussels minister Guy Vanhengel heeft maandag de klas van Lenie bezocht. Met dit bezoek wil de minister de vzw Bednet bekend maken in de regio Brussel, waar nog te weinig zieke leerlingen gebruik maken van synchroon internetonderwijs, hoewel ze er recht op hebben.

Stefanie, Lenies mama, is enthousiast: “Bednet zorgt ervoor dat Lenie, ondanks haar beperkte aanwezigheid in de klas, toch het gevoel krijgt er nog steeds bij te horen. Dat contact met leeftijdsgenootjes is heel belangrijk. Ze wil per slot van rekening gewoon een kind zoals alle andere zijn.”

Kasterlinden, met als inrichtende macht de Vlaamse Gemeenschapscommissie, is een modelschool inzake onderwijs voor kinderen met auditieve en visuele beperkingen.

Voor alle info kan je terecht op de website van Bednet (www.bednet.be).