n Brussel - naar homepage

De Sociale Kaart en Zorgzoeker - Dag van de Zorg: 20 maart

De Sociale Kaart en Zorgzoeker: wegwijzer doorheen het Welzijns- en Zorglandschap. Een thuisverpleger voor je zieke vader? Opvang voor je dochtertje? Juridisch advies nodig bij je scheiding? Wist je dat er winkels bestaan vol gratis opvoedingstips? Of dat er zoiets bestaat als een sociaal restaurant waar je lekker en voor weinig geld kunt eten?

Oude vader en dochter.
Ik zoek een rusthuis voor mijn dementerende vader in de buurt. Hoe en wanneer begin ik mijn zoektocht.

De zorgsector extra onder de aandacht

De websites De Sociale Kaart en Zorgzoeker bieden u de contactgegevens van welzijnsvoorzieningen uit Brussel en Vlaanderen en alle zorgverleners uit Brussel en de Rand. U vindt uw weg op thema, op locatie of via de naam van een organisatie. Bij elke voorziening/zorgverlener wordt een kort overzicht gegeven van openingsuren, doelgroep, werking en contactgegevens. Maak kennis met deze ‘wegwijzers’ op de Dag van de Zorg.

Het thema van de Dag van De Zorg dit jaar is Zorg in Beweging. Verschillende zorginstellingen organiseren activiteiten of zetten hun deuren open voor het brede publiek. In Molenbeek kan u  bij NOAH Molenbeek (Familiehulp) en Zonnelied vzw (onder meer) kennismaken met de Sociale Kaart en Zorgzoeker.

Waar en wanneer?

  • NOAH Molenbeek (Familiehulp) en Zonnelied vzw Begijnenstraat 54 te Sint-Jans-Molenbeek
  • 20 maart, tussen 14 uur en 17 uur

Activiteiten

  • Kennismaking met de sociale kaart en zorgzoeker op laptop of tablet
  • Workshop Tai Chi
  • Rondleiding in de gebouwen, ateliers en kinéruimtes