n Brussel - naar homepage

De VGC op Brussel Brost en kick-offs VUB

Studenten maken kennis met de VGC op Brussel Brost en de kick-off’s van de VUB.

Kick-off in Etterbeek

Op 24 september werd het academiejaar feestelijk ingezet met Brussel Brost, het studentenstadsfeest van Br(ik.
Tijdens deze editie stond de VGC-uitleendienst centraal. Studenten konden er kennismaken met de werking en de mogelijkheden van de uitleendienst.

De stand werd opgebouwd rond het concept ‘all things borrowed’. Er waren twee containers die met elkaar verbonden waren. In een van de containers draaiden dj’s van de Brusselse jeugdhuizen rustige plaatjes. Ze gebruikten daarvoor het materiaal van de VGC-uitleendienst. In de tweede container konden de studenten zich installeren in een ‘chill-outzone’. De studenten konden ook spullen uitlenen en uitleg krijgen over de werking van de uitleendienst.

Op 28 september en 1 oktober hield de VUB haar kick-off in Jette en Etterbeek. Ook de VGC was er aanwezig met een photobooth. Studenten konden op de foto gaan met bijvoorbeeld de koninklijke familie of met het Atomium op de achtergrond. Nadien kregen ze hun foto mee naar huis. De studenten kregen ook VGC-gadgets (post-it, balpen, boodschappentas, notablok, zadelhoes ...) en konden VGC-prijzen winnen (een mountainbiketocht door het Zoniënwoud, een etentje in een gemeenschapscentrum …).

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van Brussel Brost en de kick-off in Jette en Etterbeek.