n Brussel - naar homepage

Eerste gevelborden met N-logo in het Brusselse straatbeeld

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) wil het Nederlandstalige aanbod en de Nederlandstalige voorzieningen in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest beter zichtbaar en herkenbaar maken. Daarom komt er een gevelbord met het N-logo aan de gevels van instellingen uit het Nederlandstalige netwerk. De eerste gevelborden worden momenteel geplaatst.

Gevelbord met de 'N'
Gevelbord met het N-logo

N-logo zichtbaar maken in het Brusselse straatbeeld

In mei 2015 lanceerde de VGC samen met de Vlaamse Gemeenschap het N-brussel-logo. Tegelijk voerde de VGC ook een nieuwe huisstijl in. Het nieuwe logo is gebaseerd op het al jaren gekende logo van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en staat symbool voor kwaliteit, openheid, vertrouwen en verbondenheid. Het moet uitgroeien tot een kwaliteitslabel, een herkenbaar merk.

Open en kwaliteitsvolle dienstverlening

Aan de gevels van heel wat scholen hing al een gevelbord met het groen-blauwe logo van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Momenteel verschijnen de eerste gevelborden met de nieuwe ‘N’ aan de gevels van de instellingen die deel uitmaken van het Nederlandstalige netwerk in Brussel. Het gevelbord benadrukt het open en kwaliteitsvolle aanbod van de Nederlandstalige dienstverleners in Brussel.

Bindmiddel en symbool in de stad

De VGC wil met haar beleid 30% van de Brusselaars bereiken. De vloeiende N op het gevelbord is een duidelijk en herkenbaar beeld voor iedereen die in Brussel aansluiting zoekt bij het Nederlandstalige netwerk van gemeenschapsvoorzieningen (onderwijs, sport, kinderopvang, zorg, jeugd …). Het Nederlands, gesymboliseerd door deze N, is het bindmiddel om de Brusselaar te overtuigen om gebruik te maken van het Nederlandstalige aanbod.

De VGC wil op deze manier de positieve associaties met het Nederlands en de Nederlandstalige dienstverlening versterken en aangrijpen om de kwaliteit van het Nederlandstalige aanbod in Brussel te benadrukken.