n Brussel - naar homepage

Gaan je ogen achteruit? Ontdek een hele nieuwe wereld!

Van 5 oktober tot en met 17 december kan Iedereen in de lokale dienstencentra (LDC) en het Brussels Ouderenplatform (Bop) kennismaken met luisterlezen en verschillende workshops volgen.

Jongen aan het luisterlezen.

De campagne wil deze vorm van lezen meer onder de aandacht wil brengen van senioren en mantelzorgers. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het Brussels Ouderenplatform, de Luisterpuntbibliotheek, De Brailleliga, Blindenzorg Licht en Liefde en een aantal lokale dienstencentra.

Programma

Doorlopend: individuele kennismaking met luisterlezen via een luisterzuil opgesteld in het lokaal dienstencentrum.

Daarnaast worden de volgende workshops georganiseerd:

  • Leeftijdsgebonden oogaandoeningen en Oogaandoeningen bij senioren in samenwerking met de Brailleliga;
  • Hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking in samenwerking met Blindenzorg Licht en Liefde;
  • Toelichting over het aanbod van de Luisterpuntbibliotheek en het gebruik van de Daisyspeler in samenwerking met De Luisterpuntbibiotheek;
  • Geertje De Ceuleneer over haar boek Ontmoetingen in het donker (interviews met zwaar slechtziende tot blinde mensen) in samenwerking met Davidsfonds en Willemsfonds’.

Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Een luisterboek, dat spreekt voor zich!

Luisterpunt beschikt over ongeveer 22.000 Daisy¬luisterboeken. Als uw ogen niet goed meer meewillen, of het moeilijk wordt om een boek vast te houden, kan u via luisterboeken genieten van een krant of boek.

Voordeel

Het grote voordeel van een Daisyluisterboek is dat u zo’n boek kan hanteren als een gewoon boek. U kan het in één ruk beluisteren, maar kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde, van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, ja zelfs een bladwijzer plaatsen.

Auteurs en (Brusselse) stemmen

Er is voor elk wat wils: Van Pieter Aspe tot Khaled Hosseini, van Danielle Steel tot Herman De Coninck, van Ernest Claes tot hoorspelen van de BRTN. En… sommige boeken zijn ingelezen door Brusselaars!

Uitlenen

Vele rusthuizen en lokale dienstencentra hebben een Daisyspeler. En ook de meeste Brusselse bibliotheken beschikken over een Daisy¬collectie en –speler. Proberen staat vrij!

Meer informatie

In deze folder. Of op www.luisterpuntbibliotheek.be.