n Brussel - naar homepage

Op de Koffie verzamelt culinair erfgoed: vrijdag 20 november

Kom op vrijdag 20 november tussen 15 en 19uur bij ons ‘Op de Koffie’ met jouw culinaire erfgoedvondst.

Op de Koffie: Week van de Smaak
Op de Koffie: vrijdag 20 november tussen 15 en 19 uur, Muntpunt

Deel uw culinair verleden

Van 12 tot 22 november gaat de Week van de Smaak samen met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en plaatselijke erfgoedcellen op zoek naar ons culinair verleden. De actie Op de Koffie omvat zeven inzamelmomenten op evenveel locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel.
Keukenspullen uit grootmoeders tijd, foto’s met een herinnering aan heerlijke gelegenheden, recepten die een heel leven achter zich hebben, eettradities met wortels in een andere eeuw of een andere cultuur: er huist bij iedereen culinair erfgoed.  Op de Koffie wil jouw erfenis delen: laat tijdens een van de zeven inzamelmomenten jouw eetherinneringen vastleggen voor de eeuwigheid.

Inzamelmomenten

Muntpunt en de Erfgoedcel Brussel organiseren één van de zeven inzamelmomenten! Kom op vrijdag 20 november tussen 15 en 19uur bij ons ‘Op de Koffie’ met jouw culinaire erfgoedvondst.
Wij nemen een afdruk van je spullen (een oud kookboek, een receptenschriftje, oud keukengerei, …) terwijl jij geniet van koffie en wafel. De ingezamelde foto’s en scans verschijnen meteen online. Een selectie krijgt nadien een mooie bestemming. Week van de Smaak boegbeeld Louise De Brabandere zal ze met een twist opnemen in het ‘Niet Vergeten! Kookboek’.

Op de Koffie
20 november, 15 -19uur
Muntpunt, Literair salon +1 (Schildknaapgebouw)
Muntplein, 6 – 1000 Brussel

In samenwerking met Erfgoedcel Brussel

Meer info over alle inzamelmomenten
De actie 'Op de koffie' is een initiatief van vzw Vol-au-vent in samenwerking met Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG).