n Brussel - naar homepage

VGC-speelpleinen met 1.750 ketjes naar Planckendael

Op 14 juli trokken 20 Nederlandstalige speelpleinen uit Brussel met ongeveer 1.750 kinderen en hun animatoren naar Planckendael. Op het programma: een ontdekkingstocht door het dierenpark, naar hartenlust spelen en als afsluiter een optreden van de KetnetBand.

De Ketnetband op het podium. Een grote groep kinderen kijken enthousiast naar het optreden.

De vernieuwde speelpleinwerking van de VGC is aan haar tweede zomereditie toe. Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kunnen er terecht voor een uitdagende, gevarieerde en kwalitatieve vakantie. Tijdens de zomer zijn er 8 weken lang 24 speelpleinen.

Tijdens het bezoek aan Planckendael ontdekten de kinderen al spelend het park en de dieren, via verschillende uitgestippelde routes en speciale gidspunten. De dag werd afgesloten op de evenementenweide met een spetterend optreden van de KetnetBand. Naast hun gekende repertoire zong de KetnetBand er - in première - het VGC-speelpleinlied, dat speciaal voor deze speelpleineditie werd geschreven.

Op donderdag 11 augustus trekken de VGC-speelpleinen opnieuw naar Planckendael. Zo krijgen alle speelpleinen de kans om mee te doen.

Voor enkele sfeerbeelden van de uitstap, neem een kijkje op de Facebook-pagina van VGC-speelpleinen.