n Brussel - naar homepage

VUB-zwembad krijgt renovatie en uitbreiding

Het zwembad van de Vrije Universiteit Brussel krijgt een grondige renovatie en uitbreiding. Vrijdag 16 september werd de eerste steen gelegd op de campus van Etterbeek.

Zicht op het zwembad van de Vrije Universiteit Brussel

Het 25 jaar oude zwembad was aan een grondige renovatie toe. Vooral naar energiezuinigheid werd het hoog tijd om het gebouw aan te passen aan de hedendaagse energiestandaarden. Ook de technische installaties zullen worden vervangen. Daarnaast zal er ook een nieuw instructiezwembad naast het bestaande bad komen.

Subsidies

De renovatie en nieuwbouw krijgt voor een totaalbedrag van 3,337 miljoen euro subsidie steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Vlaanderen. Het project kreeg ook EFRO-middelen, Europese middelen voor Brussel.

Voor wie?

Het zwembad van de VUB wordt vandaag gebruikt in functie van studierichtingen als bewegingsleer en kinesitherapie. Daarnaast is het ook toegankelijk voor alle VUB-studenten en -personeel. Ook scholen, verenigingen en bewoners uit de buurt maken gebruik van het bad.

De VUB heeft van de noodzakelijke renovatiewerken gebruikgemaakt om de rol en de functie van het zwembad te herdenken. Zo werd beslist om aan het zwembad een instructiebad van dertien op zeven meter toe te voegen. Op architecturaal vlak zal het nieuwe, duurzame gebouw er bovendien helemaal anders uitzien dan vandaag en een nieuw landmark voor de omgeving worden.