n Brussel - naar homepage

Zesde "Week van de Valpreventie"

De zesde editie van de Week van de Valpreventie is volop aan de gang. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" worden 65-plussers aangespoord om deel te nemen.

Blijven bewegen is immers belangrijk. Niet alleen voor onze spieren, maar ook voor ons evenwichtsgevoel. Ouderen die minder bewegen, vallen veel vaker. Eén op drie senioren valt minstens één keer per jaar. Die vallen veroorzaken af en toe ook heel wat schade: bij drie tot vier procent ontstaat er een heupfractuur.

 

Tijdens deze zesde editie van de Week van de Valpreventie werden er al een aantal boeiende initiatieven ondernomen. Zo liet UZ Brussel gisteren patiënten en bezoekers aan den lijve ondervinden hoe het voelt om immobiel te zijn door hen een speciaal pak te laten aantrekken en hen een hindernissenparcours te laten doorlopen. Woonzorgcentrum De Overbron nodigde haar bewoners dan weer uit om een wedstrijdje te bowlen en om te fietsen.

 

Heeft u vragen of nood aan ondersteuning bij activiteiten? Contacteer dan het Lokaal Gezondheidsoverleg Brussel op logo.brussel@vgc.be of bel naar 02/563 03 32.