n Brussel - naar homepage

Afgelopen vormingen

De cel Stedelijk Beleid organiseert regelmatig vormingen. Hieronder vindt u een overzicht van de afgelopen vormingen en de presentaties die werden gegeven door verschillende EU-experts.

Na de grootschalige infodag over Europese subsidiemogelijkheden (Europa 2014-2020) van 1 maart 2016, organiseerde de cel Stedelijk Beleid in 2017 een vormingsreeks over het schrijven van goede Europese projectdossiers. Dit om Brusselse organisaties goed voor te bereiden op de deadlines van Europese calls. De competitie voor Europese financiering is immers groot. En een goed uitgewerkt projectvoorstel is cruciaal om kans te maken op Europese financiering.
 

Alle presentaties van voorbije infodagen en vormingen zijn terug te vinden bij 'downloads' onderaan deze pagina.

 

Vormingsreeks 2017

 • Inhoud
  Wil je met je organisatie Europese ervaringen opdoen en investeren in Europese uitwisseling? Wil je je competenties, kennis en vaardigheden aanscherpen in een Europese context? Samen met andere teamleden van je organisatie, met vrijwilligers of met leerlingen? Dat kan met het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Binnen kernactie 1 (KA1) van het programma kan je daarvoor middelen aanvragen. Om je kans hierop zo groot mogelijk te maken, is een goede voorbereiding van de projectaanvraag cruciaal.
  Om je daarbij op weg te helpen, organiseert de VGC een vorming over het schrijven van een goed projectvoorstel binnen Erasmus+ KA1.

 

Op zoek naar tips en handvaten voor uw projectvoorstel binnen het jeugdluik van Erasmus+ of binnen het cultuurluik van Creative Europe? Hoe kunt u de slaagkansen van uw projectvoorstel vergroten?

 • Wanneer? maandag 19 juni 2017 (namiddag)
 • Waar? VGC-Renaissancegebouw, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel
 • Programma

 

Wat komt er allemaal kijken bij het opmaken van een Europees projectvoorstel? Op zoek naar tips om uw projectvoorstel uit te werken? Hoe kunt u de slaagkansen van uw projectvoorstel vergroten?

 • Wanneer? maandag 22 mei 2017 (namiddag)
 • Waar? VGC-Renaissancegebouw, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel
 • Programma