n Brussel - naar homepage

Europese subsidiemogelijkheden

Hier vindt u een overzicht van Europese projectoproepen die relevant zijn voor de VGC en voor het Nederlandstalige Brusselse werkveld.

Organisatie van het overzicht

De oproepen zijn geordend per VGC-bevoegdheid.

Voor elk beleidsdomein is er een tabel met daarin: de naam van de projectoproepen, de startdatum van de projecten, de deadline voor het indienen van projecten en de instantie waarbij de projecten moeten worden ingediend. Als u klikt op de projectoproep, vindt u nog meer informatie. Het onderstaande overzicht wordt op regelmatige basis geüpdatet.

Belangrijk:

  • Bepaalde Europese subsidieprogramma’s (onder meer Erasmus+, Creatief Europa, Europa voor de Burger …) lanceren jaarlijks projectoproepen. Vaak gebeurt dat op ongeveer hetzelfde moment.  
  • Europese subsidies dekken vrijwel nooit de volledige kosten van een project. Europese subsidiëring werkt altijd met cofinanciering: de aanvrager moet een percentage aan eigen middelen voorzien. Hoeveel cofinanciering gevraagd wordt, hangt af van oproep tot oproep.
  • Heel wat subsidies worden niet toegekend aan individuele begunstigden, maar aan consortia van Europese partners. Het is dus belangrijk om op tijd interessante Europese partners te zoeken. Zodra de cel Stedelijk Beleid informatie heeft over interessante ‘partner searches’ (Europese projectpromotoren die partners zoeken in andere Europese lidstaten) voegen we die toe aan het onderstaande overzicht.

 

Overzicht lopende EU-projectoproepen rond gemeenschapsmateries

Onderwijs en Vorming

naar top pagina

Jeugd

naar top pagina

Cultuur

naar top pagina

Sport

naar top pagina

Welzijn

Momenteel zijn er geen projectoproepen.

naar top pagina

Divers

naar top pagina

Gezondheid

Momenteel zijn er geen projectoproepen.

 

Gezin

Momenteel zijn er geen projectoproepen.

naar top pagina