n Brussel - naar homepage

Bibliotheekbeleid

Het Streekgericht Bibliotheekbeleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunt in Brussel de Nederlandstalige gemeentelijke bibliotheken en Muntpunt. Deze vormen ééb netwerk: de Brusselse bibliotheken. U kan in al deze bibliotheken terecht met dezelfde bibliotheekkaart.
Logo: de Bib: Brusselse bibliotheken

Voor elk wat wils

In de  Nederlandstalige openbare bibliotheken vindt u boeken, luisterboeken, dvd’s, blu-rays, cd’s en andere media die u kan ontlenen. Via de catalogus kan u deze collecties doorzoeken. Dankzij de samenwerking met Luisterpunt vinden ook slechtzienden en mensen met een leesbeperking of dyslexie hier hun gading.
De bibliotheek is een ideale plek om te lezen, studeren, informatie op te zoeken, te surfen, mensen te ontmoeten...  Een deskundige en gemotiveerde ploeg helpt u hierbij.

Informatie over de adressen, openingsuren en activiteiten.

Muntpunt

Muntpunt is de grootstedelijke bibliotheekvoorziening van de VGC. Het is een plek om te surfen, te lezen, informatie op te zoeken, media uit te lenen, …

Educatieve en leesbevorderende projecten

Het Streekgericht Bibliotheekbeleid ondersteunt en coördineert educatieve en leesbevorderende projecten. Uw lokale bibliotheek vertelt u er alles over.

  • Boekbaby’s
    Deze samenwerking tussen de lokale bibliotheken, consultatiebureaus en kinderdagverblijven wil heel jonge kinderen en hun ouders samen laten genieten van boekjes.
  • Jeugdboekenweek, Voorleesweek, Boekenbende
    Drie projecten om leesplezier bij kinderen en jongeren van 2,5 tot 22 jaar te stimuleren.
  • Mediawijsheid, De Bib op school
    Initiatieven voor scholieren van het secundair onderwijs.