n Brussel - naar homepage
Zaal met infostanden. Jongeren kuieren langs de standen.

Campagnes en evenementen

De verschillende diensten van de Vlaamse Gemeenschapscommissie organiseren jaarlijks, al dan niet transversaal, campagnes en evenementen om de Brusselaars en Brusselliefhebbers te informeren en mobiliseren.

Directie Cultuur, Jeugd Sport

 • Erfgoeddag
  Tijdens de Erfgoeddag, in april,  kan iedereen Brussels erfgoed bewonderen en deelnemen aan tal van randactiviteiten.
 • Buitenspeeldag
  Op de jaarlijkse Buitenspeeldag genieten kinderen volop van buiten spelen, ravotten, klimmen, dansen … Er zijn gratis sport- en spelactiviteiten op verschillende locaties in Brussel. 
 • Stadskriebels
  Jaarlijks, op een zonnige zondag in mei, palmt Stadskriebels de Brusselse binnenstad in met een gevarieerd en verrassend sportprogramma voor alle leeftijden: van sportievelingen en minder sportieve deelnemers, van toeschouwers en passanten.
 • Feestelijke sportnamiddag voor 50-plussers
  In juni kunnen 50-plussers kennismaken met het huidige sportaanbod. Ook kunnen ze proeven van het nieuwe sportaanbod, dat start in september. We sluiten de feestelijke middag steeds af met een optreden, een hapje en een drankje.
 • Jeugdboekenweek
  De jaarlijkse Jeugdboekenweek laat duizenden leerlingen, van de kleuterklas tot het tweede jaar middelbaar, genieten van boeken en verhalen in de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.
 • Zoniënmars-Zoniënklanken
  Zoniënmars-Zoniënklanken vindt plaats in april en combineert vier wandelroutes door het Zoniënwoud met muzikale intermezzo’s. De Zoniënmars-Zoniënklanken is een initiatief van GC Wabo, GC Kontakt, GC Op-Weule en GC Den Dam.
 • Zomer in de lucht
  Cultuurcentrum Brussel trapt de zomer op gang met Zomer in de Lucht. Van 29 mei tot en met 12 juli kunnen Brusselaars op verschillende locaties genieten van een gratis stadsfestival. Visueel festival Visuel, Voenk, O’de Molenbeek, SuperVliegSuperMouche, Plazey, Tournee General en Brosella Folk & Jazz.
 • De Binnenband
  Tijdens 'autoloze zondag' (september) biedt De Binnenband een bewegwijzerde fietsroute langs onverkende Brusselse wegen, die de 22 gemeenschapscentra verbinden.

Directie Onderwijs en Vorming

 • Avond van het Nederlandstalig onderwijs
  De VGC zet in januari Brusselse leerkrachten in de bloemetjes voor hun onvoorwaardelijke en toegewijde inzet. Tijdens de Avond van het Nederlandstalig onderwijs genieten ze van een avond spektakel en gezelligheid.
 • Studiekeuzebeurs
  Tijdens de Studiekeuzebeurs maken leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs samen met hun ouders en leerkrachten op een interactieve manier kennis met toekomstige beroepen en het studieaanbod van het Brussels Nederlandstalig secundair onderwijs. 

Dienst Communicatie

 • Woontours
  Wonen in Brussel voorziet jaarlijks begeleide bus- en fietsroutes voor mensen die overwegen om in Brussel te komen wonen. Er is aandacht voor verschillende Brusselse buurten, voor voorzieningen op sociaal en cultureel vlak. 

Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

 • Logo Brussel (Lokaal Gezondheidsoverleg Brussel) organiseert jaarlijks voor verschillende doelgroepen campagnes rond gezonde voeding, lichaamsbeweging… Kortom, een gezonde levensstijl.