n Brussel - naar homepage

À la limite

Publicatiedatum: 
01 september 2014

À la limite bundelt 27 verhalen over wat stedelingen, reizigers of bezoekers scheidt of verbindt in de stad. Vraag dit boekje, dat ook een handige fiets- en wandelgids is, gratis aan.

Waar grenzen door elkaar verweven zitten, zijn ze moeilijker af te lezen. De stad, en zeker Brussel, is zo’n plek. Het zijn geen barrieres. Ze zitten verscholen in de plooien van de samenleving. Enig speurwerk levert een genuanceerde kijk op wat stedelingen, reizigers of bezoekers scheidt of verbindt in de stad.

Die grenzen zijn zo talrijk en rijk dat ze niet zomaar in één tekst te vatten zijn. Daarom neemt dit boekje de vorm aan van een verkenning; een doorsnedewandeling door de Brusselse binnenstad. Telkens en grens kan geduid worden, neemt de plek de vorm aan van een verhaal. Het hele wandelparcours omvat 27 grenzen en dus 27 verhalen. Elk verhaal vat aan met de wegomschrijving vanuit de vorige plek. Achteraan het boekje zit een plattegrond met het hele parcours.

Dit boekje kan dus in zijn geheel of gedeeltelijk gebruikt worden als wandel- of fietsgids. Maar elk verhaal kan ook op zichzelfstaand gelezen worden.

U kunt het boek aanvragen bij de erfgoedcel Brussel.

Plein met witgeverfde stammen van bomen

Publicatie bestellen