n Brussel - naar homepage

Energiezorg op school

De VGC lanceert in samenwerking met FIX een nieuwe oproep Energiezorg op School. Dien uw aanvraag in en lever uw bijdrage aan een beter milieu!

Alle Nederlandstalige basisscholen en secundaire scholen en academies van het deeltijds kunstonderwijs in Brussel konden een subsidie aanvragen van maximaal 40.000 euro ( 80.000 euro voor buitenmuurisolatie) voor de volgende energiebesparende maatregelen:

  1. plaatsen van thermostatische kranen en zoneventielen;
  2. plaatsen van een regeling op de verwarmingsinstallatie;
  3. plaatsen van een condensatieketel en/of dak-, buitenmuur- of oversteekvloerisolatie.

Belangrijke voorwaarde: een school kan de werken in fase 2 aalleen aanvragen als ook de werken in fase 1 aangevraagd of uitgevoerd zijn. Hetzelfde geldt voor fase 3: de werken in fase 1 en 2 moeten aangevraagd of uitgevoerd zijn.

Op basis van het aanvraagformulier en een eventueel plaatsbezoek bekijke vzw FIX en de VGC in welke scholen de nood aan energiebesparende maatregelen het grootst is. De VGC baseert zich op de verzamelde informatie om de subsidies toe te kennen.

Wilt u in aanmerking komen? Vul dan vóór 20 april 2018 het aanvraagformulier in op het e-loket van de VGC: https://subsidies.vgc.be. De aanvraag bevat onder meer  een identificatie van het schoolgebouw, de gevraagde energiebesparende maatregelen en gegevens van het energieverbruik. U vindt er ook het subsidiereglement terug waarin de bepalingen, voorwaarden en procedure in werden opgenomen.

Wenst u  meer informatie over de subsidie Energiezorg op School 2018? Neem gerust contact op met Walter Borrenbergen op het nummer 02 563 04 90 of via walter.borrenbergen@vgc.be.

Hoe energie besparen op school?

Het is niet altijd even gemakkelijk om uw school energiezuiniger te maken: waarin investeert u het best? Wat zijn de meest energiebesparende maatregelen? U moet ook de nodige centen kunnen vrijmaken om te investeren, ook al verdient u die op termijn terug door de energiebesparing. De VGC en vzw FIX helpen uw school daarbij: de VGC via subsidies en FIX via advies en uitvoering van de werken.

Hebt u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Contacteer dan de helpdesk van FIX. U kan terecht bij Sam Fockedey of Saïd Hammache op het nummer 02 523 66 75.

Het energieproject van FIX

Fix helpt uw school om tot 15% te besparen op uw energiefactuur. Twee energiedeskundigen geven aangepast advies op maat van uw school. Zij analiseren het energieverbruik en adviseren welke concrete maatregelen het meest doeltreffend zijn om efficënt te besparen. De renovatieploegen van FIX voeren de werken daarna tegen een voordelig tarief uit.