Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

Projectoproep ‘Zorgzame buurten in Brussel’
Zorgzame buurten

Projectoproep ‘Zorgzame buurten in Brussel’

De VGC lanceert samen met de Vlaamse Gemeenschap de projectoproep ‘Zorgzame buurten in Brussel’. Per geselecteerde project is er maximaal 100.000 euro voorzien. Buurtgerichte zorg is een strategie om een inclusieve en zorgzame buurt te ontwikkelen.
VGC lanceert subsidieoproep voor uitrusting duaal leren

VGC lanceert subsidieoproep voor uitrusting duaal leren

VGC ondersteunt de Nederlandstalige onderwijsverstrekkers die duaal leren organiseren in Brussel, bij de aankoop, leasing of huur van kwaliteitsvolle uitrusting, die aansluit bij recente ontwikkelingen en innovaties.
Save the date 25/09: Brusselse Dag van de Meertaligheid

Save the date 25/09: Brusselse Dag van de Meertaligheid

Op zaterdag 25 september 2021 organiseert Sven Gatz, de minister bevoegd voor de Promotie van meertaligheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de tweede Brusselse Dag van de Meertaligheid. Dit jaar staat deze dag in het teken van meertaligheid in het onderwijs.
StaycationBXL bezorgt Brusselaars een onvergetelijke zomer
Kaart met 120 goedgekeurde projecten Staycation BXL 2021 - 493.719 euro toegekend

StaycationBXL bezorgt Brusselaars een onvergetelijke zomer

De VGC investeert net als vorige zomer in een aangepast, extra vakantieaanbod voor thuisblijvende Brusselaars. Want de coronamaatregelen zullen ons dagelijks leven blijven beïnvloeden. Via de projectoproep ‘Staycation BXL’ krijgen organisaties en Brusselaars mogelijkheden om jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten tijdens de zomermaanden te organiseren.