Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

#leerkrachtBXL: Shout out naar elke leerkracht!

#leerkrachtBXL: Shout out naar elke leerkracht!

Samen met Berry en Lefto geeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie het startschot voor een nieuwe communicatiecampagne. We zetten de leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel positief in de kijker en promoten lesgeven in Brussel. Want leerkrachten maken elke dag hét verschil voor onze ketjes.
Inschrijven in Brussel

Inschrijven in Brussel

Ouders die hun kind willen inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor het schooljaar 2021-2022, kunnen aanmelden tussen 1 en 26 maart via inschrijveninbrussel.be.
Leerkrachten en directies bepalen mee Brussels onderwijsbeleid

Leerkrachten en directies bepalen mee Brussels onderwijsbeleid

Hoe kunnen we het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nog beter maken? Dat was de centrale vraag die leerkrachten en directies uit het Nederlandstalig Onderwijs in Brussel kregen voorgeschoteld. 57 scholen schreven zich in voor deze “Ronde van Brussel”, 18 werden geselecteerd. De gekozen scholen waren heel divers: verschillende onderwijsvormen en –netten en uit verschillende Brusselse wijken. Via 18 groepsgesprekken en via een online enquête liepen de ideeën en aanbevelingen binnen over thema’s als meertaligheid, infrastructuur, ouderbetrokkenheid, leerkrachtentekort, etc.
Gezocht: bereidwillige vaccinatoren

Gezocht: bereidwillige vaccinatoren

Vaccinatie is een belangrijk deel van de oplossing om de coronacrisis achter ons te kunnen laten. Om de gewenste groepsimmuniteit te kunnen bereiken, is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen het vaccin laten toedienen.

Daarom zijn de Diensten van het Verenigd College op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om mensen te vaccineren tegen Covid-19. Jouw hulp is welkom, ook al kan je slechts enkele uren of dagen per week, of slechts voor een korte periode.