Samen voor Brussel

Wat biedt N-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wat zijn N-Brussel en VGC?

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is de Nederlandstalige overheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en ondersteunt organisaties in het Nederlandstalige netwerk ‘N-Brussel’.

Stadskriebels palmt Tour & Taxis in op zondag 7 mei

Stadskriebels palmt Tour & Taxis in op zondag 7 mei

Het jaarlijkse sportfeest Stadskriebels strijkt op 7 mei neer op de site van Tour & Taxis. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek. En dat helemaal gratis.
VGC biedt gratis omstaanderstrainingen aan

VGC biedt gratis omstaanderstrainingen aan

Iedereen krijgt wel eens te maken met grensoverschrijdend, discriminerend gedrag, Toch reageren we vaak niet, omdat we niet weten hoe of bang zijn voor de gevolgen. Via een omstaanderstraining leer je wat grensoverschrijdend gedrag is en hoe je gepast kan reageren.
Meld je kind nu aan voor eerste jaar secundair onderwijs 2023-2024

Meld je kind nu aan voor eerste jaar secundair onderwijs 2023-2024

Ouders die hun kind willen inschrijven in het eerste leerjaar A of B van een Nederlandstalige secundaire school voor het schooljaar 2023-2024, moeten het eerst online aanmelden. Dit kan tussen 27 maart en 21 april. Alle info op www.inschrijveninbrussel.be.
Projectoproep BeTalky.brussels: meertaligheid in cultuurbeleving

Projectoproep BeTalky.brussels: meertaligheid in cultuurbeleving

Is de Brusselse cultuurwereld jouw habitat en is meertaligheid in cultuurbeleving voor jou een natuurlijke reflex? Dien dan ten laatste op 15 mei jouw aanvraag (tot 30.000 euro) in bij BeTalky.brussels.

Samen met haar vele partners werkte de VGC het voorbije jaar verder aan een leefbaar en duurzaam Brussel. Deze video toont enkele belangrijke projecten uit 2022. Dank aan iedereen die meewerkte aan de video. 
Klik op het cc-icoon in de video voor ondertitels. Lees hier de tekstversie van de N-video.