Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

Projectoproep Kunstenaars in de klas

Projectoproep Kunstenaars in de klas

De VGC doet een oproep naar Brusselse kunstenaars, kunstcollectieven en kunstinstellingen die aan de slag willen gaan in het Brussels secundair onderwijs en zo kunst een grotere plaats willen geven binnen de schoolmuren en -uren.
Ontdek Brussel met een woontour
© Kenzo Van Cotthem

Ontdek Brussel met een woontour

We mogen weer op tour! In kleine groepjes van 10 personen: 1 gids en 9 deelnemers. Huisbezoeken worden trottoir- of tuinbezoeken. Zo gaan we toch in gesprek met een buurtbewoner. Bekijk het programma voor het voorjaar.
De Vakantiegids voor de zomer 2021 is er!

De Vakantiegids voor de zomer 2021 is er!

Op zoek naar vakantiepret tijdens de zomer 2021? Vind makkelijk sportkampen, jeugdateliers of speelpleinen voor kinderen van 2,5 tot 18 jaar in de Vakantiegids!
VGC-jaarverslag: onze acties in 2020

VGC-jaarverslag: onze acties in 2020

De VGC is er voor u. Samen met onze vele partners maakten we in het coronajaar 2020 mee het verschil. U leest er alles over in het VGC-jaarverslag 2020.