Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

DKO: promoot mee het nieuwe academiejaar

DKO: promoot mee het nieuwe academiejaar

VGC lanceert een nieuwe website voor het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) in Brussel met alle info over de N-academies (Muziek, Woord, Dans, Beeldende Kunsten) en de inschrijvingsvoorwaarden. Inschrijven voor het academiejaar 2021-2022 kan nog tot 30 september.
De VGC start met vaccinatiestrategie in de secundaire scholen

De VGC start met vaccinatiestrategie in de secundaire scholen

De VGC start een vaccinatiestrategie in en rond secundaire scholen i.s.m. de GGC. De strategie zet in op de sensibilisering van leerlingen en ouders. Leerlingen kunnen hun prik krijgen op school of in een vaccinatiecentrum in de buurt van de school.
Blijf plakken in de bib
illustratie stad en boeken

Blijf plakken in de bib

De Brusselse bibliotheken, dat zijn 20 plekken om heerlijk te blijven plakken.
Doe nu mee aan de grote stickerspaaractie van de Brusselse bibliotheken. Haal je gratis stickerposter in een bibliotheek dicht bij jou. Elke keer je boeken leent, krijg je een pakje stickers. Verzamel ze allemaal!
Nieuwe VGC-brochures over vrije tijd en onderwijs

Nieuwe VGC-brochures over vrije tijd en onderwijs

Bij de start van het nieuwe schooljaar kunt u heel wat gratis VGC-publicaties bestellen. Er zijn  brochures over vrije tijd en onderwijs in Brussel.