Samen voor Brussel

Wat biedt N-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wat zijn N-Brussel en VGC?

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is de Nederlandstalige overheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en ondersteunt organisaties in het Nederlandstalige netwerk ‘N-Brussel’.

Inzamelingsactie kinderkleding voor (kans)arme gezinnen

Inzamelingsactie kinderkleding voor (kans)arme gezinnen

NASCI vzw zoekt kinderkleding (0-12 jaar) voor de lente en de zomer. De giften worden gebruikt om Brusselse (kans)arme gezinnen uit de nood te helpen. Verschillende gemeenschapscentra zamelen kledij in. De actie loopt tot 16 april.
Ga mee op pad in het noorden van Brussel

Ga mee op pad in het noorden van Brussel

Op zondag 23 april nemen gidsen je mee op pad in het noorden van Brussel: de transformerende Noordwijk, de ambitieuze site van Tour & Taxis, de begraafplaats en catacomben van Laken, unieke woonprojecten, een helikoptertuin, een kunstenhuis voor kinderen, de ateliers van de Zinnekeparade…
Meld je kind nu aan voor eerste jaar secundair onderwijs 2023-2024

Meld je kind nu aan voor eerste jaar secundair onderwijs 2023-2024

Ouders die hun kind willen inschrijven in het eerste leerjaar A of B van een Nederlandstalige secundaire school voor het schooljaar 2023-2024, moeten het eerst online aanmelden. Dit kan tussen 27 maart en 21 april. Alle info op www.inschrijveninbrussel.be.
Projectoproep BeTalky.brussels: meertaligheid in cultuurbeleving

Projectoproep BeTalky.brussels: meertaligheid in cultuurbeleving

Is de Brusselse cultuurwereld jouw habitat en is meertaligheid in cultuurbeleving voor jou een natuurlijke reflex? Dien dan ten laatste op 15 mei jouw aanvraag (tot 30.000 euro) in bij BeTalky.brussels.

Samen met haar vele partners werkte de VGC het voorbije jaar verder aan een leefbaar en duurzaam Brussel. Deze video toont enkele belangrijke projecten uit 2022. Dank aan iedereen die meewerkte aan de video. 
Klik op het cc-icoon in de video voor ondertitels. Lees hier de tekstversie van de N-video.