Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

Academie van Sint-Agatha-Berchem krijgt splinternieuw gebouw

Academie van Sint-Agatha-Berchem krijgt splinternieuw gebouw

De Nederlandstalige Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Sint-Agatha-Berchem blijft groeien en telt vandaag 815 leerlingen. De Academie heeft verschillende vestigingsplaatsen, maar kampt met een tekort aan leslokalen. Bovendien moet de Academie eind dit schooljaar de leslokalen in Groot-Bijgaarden verlaten. Met de steun van de VGC en de Vlaamse Gemeenschap werkt de gemeente Sint-Agatha-Berchem aan een nieuw bouwproject.
Leerkrachten en directies bepalen mee Brussels onderwijsbeleid

Leerkrachten en directies bepalen mee Brussels onderwijsbeleid

Begin 2020 organiseerde Brussels minister Sven Gatz, VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, een “Ronde van Brussel” met 345 Brusselse leerkrachten en schooldirecties. Hun aanbevelingen werden inmiddels gebundeld. Ze worden de leidraad voor het toekomstig onderwijsbeleid in het nieuw strategisch meerjarenplan van de VGC. Daarin zal de waardering van het beroep van leerkracht een belangrijke rol spelen.
Gezocht: bereidwillige vaccinatoren

Gezocht: bereidwillige vaccinatoren

Vaccinatie is een belangrijk deel van de oplossing om de coronacrisis achter ons te kunnen laten. Om de gewenste groepsimmuniteit te kunnen bereiken, is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen het vaccin laten toedienen.

Daarom zijn de Diensten van het Verenigd College op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om mensen te vaccineren tegen Covid-19. Jouw hulp is welkom, ook al kan je slechts enkele uren of dagen per week, of slechts voor een korte periode.
De nieuwe VGC-brochures zijn uit

De nieuwe VGC-brochures zijn uit

Op zoek naar informatie over vrije tijd, gezondheid en onderwijs in 2021? U kunt publicaties bestellen of downloaden over Inschrijven in Brussel, de VGC-speelpleinen en Jeugdcentrum Aximax.