Home

Samen voor Brussel

Wat biedt n-Brussel

U wilt leren, cultuur beleven, sporten, spelen, ontspannen, wonen, werken, studeren, gezond zijn, naar school gaan, zorgen voor uw familie in Brussel.

Subsidies en dienstverlening voor scholen, organisaties, burgers...

U zoekt financiële, materiële of andere steun en diensten voor uw project, activiteit of organisatie.

Wie zijn wij

De VGC is de basis en de draaischijf voor de Vlaamse gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze staat open voor iedereen die hierbij aansluiting zoekt. 

VGC ondersteunt ook komende maanden noodopvang op school
© CDC on Unsplash

VGC ondersteunt ook komende maanden noodopvang op school

Basisscholen die de komende maanden, ook tijdens de vakantie, de opvang van hun leerlingen op school blijven garanderen, kunnen opnieuw rekenen op de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Projectoproep 'Jong zijn in tijden van corona'

Projectoproep 'Jong zijn in tijden van corona'

Ben je een Brusselse jongeren of heb je voeling met de leefwereld van de Brusselse jongeren? Heb jij een idee om ervoor te zorgen dat jongeren zich terug beter in hun vel voelen, hen op maat informeert en een antwoord biedt op vragen waar zij tijdens deze crisis mee zitten? Dien jouw project in voor 2 februari en krijg tot 5.000 euro voor je initiatief.
Projectoproep Connecting Brussels
Connecting Brussels

Projectoproep Connecting Brussels

Heb je een idee voor een solidariteitsproject dat verbondenheid stimuleert en eenzaamheid tegengaat? Met de projectoproep van Connecting Brussels krijg je financiële steun.
VGC presenteert meerjarenplan 2021-2025: Brussel maken we samen

VGC presenteert meerjarenplan 2021-2025: Brussel maken we samen

Het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) presenteert voor het eerst in de geschiedenis van de VGC een strategisch meerjarenplan. Dat ambitieuze plan brengt alle aspecten van het VGC-beleid samen. Het plan vertaalt de beleidskeuzes in concrete doelstellingen en acties voor de komende jaren.