n Brussel - naar homepage

Brede School

Brede Scholen zijn scholen én organisaties die alles inzetten op maximale ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Door samen te werken met de buurt, ouders en alle mogelijke organisaties – een écht geïntegreerde aanpak dus.
N-logo Brede School Brussel

Maximale ontwikkelingskansen

Als we aan school denken, denken we vaak aan een schoolgebouw, verplichte lessen en examens. Een school kan veel meer zijn dan dat. Wist je dat het woord ‘school’ komt van het Grieks woord voor ‘vrije tijd’? Een school is een plaats waar jongeren zich kunnen ontwikkelen. Een Brede School werkt samen met de buurt, ouders en lokale partners uit onderwijs, cultuur, sport, jeugd, kinderopvang en welzijn. Ze werken samen aan een leerrijke en fijne omgeving voor alle kinderen en jongeren, vanuit een doorgaande pedagogische lijn.

Opgroeien als Brussels ketje

Veel kinderen en jongeren in Brussel worden geconfronteerd met sociale ongelijkheid, armoede… Zij hebben een veilige omgeving nodig om te leren en te oefenen. Een Brede School is zo’n veilige omgeving. Ze biedt kinderen en jongeren maximale ontwikkelingskansen. 

Elke Brede School heeft een eigen focus. Die ontstaat uit de behoeften en talenten van kinderen en jongeren.

Geloven in de Brede School

De Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap geloven in de Brede School en investeren samen sterk in de uitbouw van nieuwe Brede Scholen in Brussel.