n Brussel - naar homepage
Campagnebeeld Lesgeven in Brussel

Lesgeven in Brussel

Gemotiveerde leerkrachten zijn onmisbaar voor een kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De VGC zet sterk in op initiatieven om nieuwe leerkrachten aan te trekken, maar ook om ervaren leerkrachten te motiveren. De campagne ‘Lesgeven in Brussel is daar hét voorbeeld van.
Logo Lesgeven in Brussel
Logo Lesgeven in Brussel

Acties voor leerkrachten

De campagne Lesgeven in Brussel is een initiatief van de VGC i.s.m. het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

Op de website van Lesgeven in Brussel vindt u informatie over de lerarenopleiding, vacatures, een blog door leerkrachten…

Op de facebookpagina vindt u dagelijks ideeën voor in de klaspraktijk, nieuwtjes en vacatures. U kunt er ook de activiteiten voor leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgen: After Work Drink, filmvoorstelling, quiz, stadspel ... 

Acties voor studenten

Voor studenten in de Brusselse lerarenopleidingen ontwikkelde Lesgeven in Brussel het interactieve stadsspel ‘Big City Life’ om de toekomstige leerkrachten kennis te laten maken met Brussel als culturele, onderwijs- en leefstad.

Lesgeven in Brussel is ook aanwezig tijdens proclamaties van de Brusselse lerarenopleidingen om hen toe te leiden tot het vacature-aanbod.

Acties voor scholieren

Voor scholieren in de laatste graad secundair onderwijs is er het project ‘Ketjes met Talent’. De leerlingen leren op een speelse manier het lerarenberoep kennen. Ze bereiden, aan de hand van hun eigen talent, een activiteit voor zie ze nadien met leerlingen uit een basisschool mogen uitvoeren.

Voor meer informatie over de campagne en de acties voor leerkrachten, studenten en scholieren kan u mailen naar info@lesgeveninbrussel.be.