n Brussel - naar homepage
cursist oefent met heftruck in een loods (opleiding heftruckchauffeur)

Opleiding tot werk

Waar vind ik vacatures? Hoe moet ik goed solliciteren? Welke competenties heb ik nodig voor een specifiek beroep? Waar vind ik de juiste opleiding? Er bestaan verschillende organisaties die een antwoord geven op deze vragen.

Leerwinkel Brussel

Op zoek naar opleiding in het Nederlands? Bent u 15 jaar of ouder, woont u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en bent u op zoek naar een Nederlandstalige opleiding, vorming of studie in Brussel?  Dan helpen de leercoaches van Leerwinkel Brussel u op weg.

Brusselse Werkwinkels

Bent u op zoek naar een job of een opleiding? De Brusselse Werkwinkels geven u hulp en advies. Zij doen concrete acties om jobkansen van werkzoekenden te verhogen. Ze werken samen met werkgevers, opleidingspartners en begeleidingsdiensten.
De Werkwinkel is er voor Nederlandstalige werkzoekenden en anderstalige werkzoekenden die wat Nederlands kennen of willen leren.
Hier vindt u adressen en contactgegevens van de Brusselse Werkwinkels.

Schakels naar werk

Bij Schakels naar werk vindt u het Nederlandstalig aanbod van opleidingen, werkervaringsprojecten en begeleidingsdiensten.

Opleidingsbeurs

Elk jaar in juni organiseert Tracé Brussel de opleidingsbeurs: Uw Schakel naar Werk.
Alle Brusselaars met vragen over opleiding en werk zijn welkom. Er zijn infostands van opleidingscentra en andere begeleidingsdiensten.

Syntra Brussel

Bent u jong of oud, werkzoekend, werknemer of zelfstandig? SYNTRA Brussel organiseert opleidingen, van journalist, kapper, elektricien, boekhouder tot juweelontwerper.

Beroepsopleidingen

Een aantal partners in Brussel richt, onder regie van de VGC, ook zelf beroepsopleidingen in. De prioriteit gaat naar opleidingen voor jonge werkzoekenden.  De opleidingen zijn erkend door VDAB. Meer informatie over het actuele aanbod is terug te vinden op www.schakelsnaarwerk.be.