n Brussel - naar homepage

Opvoeden

Met vragen over opvoeden kunt u bij verschillende Nederlandstalige organisaties in Brussel terecht.
Twee baby's staan recht. Ze dragen een luier en t-shirt.

Opvoeden is een spontaan, leuk en fascinerend proces. Opvoeden is bij iedereen anders. Als ouder bent u de eerste opvoeder. Opvoeden is soms een uitdaging. U staat er niet alleen voor, want opvoeden doen we samen.

Hebt u vragen over opvoeden? Dan kunt u terecht bij Huis van het kind. Zij hebben alle organisaties die iets te maken hebben met opgroeien, opvoeden van kinderen of vragen bij zwanger zijn, gebundeld.

De volgende organisaties houden zich specifiek bezig met vragen over opvoeden:

  • In de Opvoedingswinkel is iedereen die vragen heeft over het opvoeden van kinderen en jongeren tot 18 jaar welkom. In de winkel vindt u veel brochures en folders met opvoedingstips. U kunt er ook praten met een medewerker of deelnemen aan oudergroepen of cursussen.
  • Bij Hopon kunt u per mail of telefonisch terecht met vragen over het opvoeden van kinderen tot 12 jaar. Hopon organiseert ook oudercafés.
  • Het Huis Der Gezinnen staat open voor aanstaande ouders en ouders met kinderen tot 8 jaar. U kunt er uw verhalen en vragen over opvoeding delen met andere ouders of langskomen voor een individueel gesprek.
  • In de consultatiebureaus van Kind en Gezin kunt u tijdens een raadpleging vragen stellen over de ontwikkeling, de gezondheid, de opvoeding … van uw kind.

Daarnaast helpt gezondopvoeden.be ouders met opvoedingsvragen over een gezonde levensstijl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Logo Brussel.