n Brussel - naar homepage
Er wordt een stempel met de tekst Dag van de Jeugdbeweging geplaatst op een chiro-uniform

Kinderen- en jongerenorganisaties

Zoek je een leuke activiteit in de vakantie of tijdens het schooljaar? Veel Brusselse organisaties organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren.

Jeugdbewegingen in Brussel

Jeugdbewegingen zijn organisaties voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt er één dag per week terecht, meestal in het weekend. Vrijwilligers organiseren dan verschillende activiteiten. Ook in Brussel zijn er jeugdbewegingen.

Er zijn twaaf Chirogroepen en elf Scoutsgroepen in Brussel. Zij organiseren fantastische activiteiten voor kinderen en jongeren: een avontuurlijk spel in de stad, een spannend spel in het bos, creatieve workshops, met de tent op kamp…

Ook FOS Open Scouting is actief in Brussel. Deze pluralistische jeugdbeweging komt elke week samen in een groene omgeving waar ze zich volledig kunnen uitleven.

JNM Brussel brengt kinderen en jongeren in contact met de natuur via natuurstudie en natuurbeheer. Deze jongerenbeweging brengt milieuthema's op een speelse manier aan of voeren meer directe actie.
 

IJD

IJD is het jongerenpastoraal Vlaanderen. Ze organiseert activiteiten voor lokale groepen en voor individuele jongeren. Activiteiten van één dag of van meer dagen, ook in het buitenland. Je kan er spelen, lachen, knutselen, zingen, dansen, praten, denken, bezinnen, … Je praat over geloof en zingeving in een informele, vriendschappelijke sfeer.

Brusselse Jeugdhuizen

Zoek je een plek om vrienden te ontmoeten? In Brussel zijn er 7 jeugdhuizen waar altijd iets te doen is: optredens, feestjes, een voetbalmatch kijken op groot scherm,...
 

D’BROEJ

D’BROEJ staat voor de Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren. Acht jeugdwerkingen verspreid over Brussel organiseren tijdens het schooljaar 250 activiteiten per week voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar: boksen, musiceren, koken, theater, spel, voetbal, debat, uitstappen, taekwondo en nog veel meer. Good vibes, laagdrempeligheid alsook talenten en competenties ontwikkelen staan daarin altijd centraal. Zo ook tijdens de speelweken en kampen (veelal buiten Brussel) die de werkingen tijdens de schoolvakanties opzetten. 

Jongerenwerking Foyer

Jongerenwerking Foyer is een werking voor Maatschappelijk Kwetsbare Jongeren (WMKJ). Ze organiseren verschillende activiteiten (circus, muziek, sport,…), vormingen, huiswerkklassen, coaching,… Je talent en competenties zijn het startpunt. Voor jongeren van 9 tot 20 jaar.

Het Neerhof

Dieren verzorgen, in het stro spelen, je eigen potje koken, leren over het leven op de boerderij… Dat kan bij Het Neerhof, de jeugd- en gezinsboerderij van de VGC.
Je kan de boerderij elke dag bezoeken. Op woensdag en zaterdag zijn er activiteiten en ateliers. In de paasvakantie en in de zomervakantie zijn er kindervakanties en tienervakanties. In de krokusvakantie en in de zomervakantie zijn er gezinsdagen.