n Brussel - naar homepage

Sociaal-culturele verenigingen

Zin om nieuwe mensen te ontmoeten en uw talenten te ontwikkelen op een informele manier? Zin om nieuwe ervaringen op te doen en een verschil te maken in de samenleving? Dat kan in één van de sociaal-culturele verenigingen. Ze hebben elk een andere focus.

Het Regenbooghuis

Het Regenbooghuis is de koepel van Brusselse Lesbian, Gay, Bisexual, Queer en Intersexual verenigingen. Het is een plek waar u terecht kunt voor informatie, onthaal of om elkaar te ontmoeten.
Er komen verenigingen samen om te vergaderen en er worden tal van sociaal-culturele activiteiten georganiseerd. Het Regenbooghuis is ook een café dat open staat voor iedereen en een informatiepunt over alles wat de holebi- en transgendergemeenschap aanbelangt.

vtbKultuur

vtbKultuur organiseert activiteiten, wandelingen en evenementen in uw buurt. vtbKultuur focust op nieuwe culturen, ontspanning, ontmoeting en actieve participatie.

Humanistisch-Vrijzinnige vereniging

Humanistisch-Vrijzinnige vereniging (H.V.V.) organiseert debatten, vormingen en culturele activiteiten met focus op vrije meningsuiting, juiste informatie en respect voor elke persoon.

Femma

Femma is een vrouwenorganisatie. Ze focussen op vrouwenrechten, vooral voor vrouwen met minder kansen en alleenstaande vrouwen. Femma informeert en sensibiliseert het beleid. Ze organiseert lokale creatieve, sportieve, culturele activiteiten voor vrouwen.

KWB

KWB is een christelijke vereniging van werknemers. Ze werken rond actuele thema’s als opvoeding, stress op het werk, de economische crisis,…

Centrum voor Christelijk vormingswerk

Centrum voor Christelijk vormingswerk is een christelijke vormingsinstelling. Ze organiseren vormingen en geven advies rond thema’s als de bijbel, spiritualiteit, ethiek,…

Curieus

Curieus is een progressieve sociaal-culturele vereniging voor volwassenen. Ze organiseert infoavonden, quizzen, wedstrijden, workshops en veel meer: alles wat mensen curieus kan maken.

11.11.11

11.11.11 doet aan ontwikkelingssamenwerking. Ze organiseert jaarlijks de 11.11.11-campagne en doet heel veel acties tegen onrecht en voor democratie.