Nieuws

Meer over BuitenSpel renoveert de speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht

BuitenSpel renoveert de speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht

Image
De speelplaats van basisschool Scheut werd dankzij de projectsubsidie BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie gerenoveerd. Een werkgroep van leerlingen, ouders en leerkrachten ontwikkelde het plan voor de nieuwe speelplaats. Het resultaat is een educatieve ruimte waar de leerlingen al spelend leren.
Meer over Infosessie Gezonde School op 24/10/2019

Infosessie Gezonde School op 24/10/2019

Image
Hoe maakt u van ‘een school die iets doet rond gezondheid’ een school met een écht gezondheidsbeleid? Zodat leerlingen ook op lange termijn gezondere keuzes maken? U leert het tijdens deze infosessie van Logo, i.s.m. Gezond Leven, op 24 oktober 2019.  
Meer over Vraag gratis onze nieuwe Scholengids aan

Vraag gratis onze nieuwe Scholengids aan

Image
Cover Scholengids 2019 2020
De Scholengids 2019-2020 is uit! Deze VGC-publicatie bundelt de contactgegevens van alle Nederlandstalige scholen in Brussel, samen met het studieaanbod van de secundaire scholen voor het schooljaar 2019-2020. U kunt de gids gratis aanvragen of downloaden.
Meer over Nieuwe schoolgebouwen voor Regina Pacis

Nieuwe schoolgebouwen voor Regina Pacis

Image
Op zaterdag 11 mei 2019 opende de basis- en secundaire school Regina Pacis in Laken de deuren van haar nieuwe en vernieuwde klaslokalen. 
Meer over FIX opent nieuw gebouw in Anderlecht

FIX opent nieuw gebouw in Anderlecht

Image
Op 7 mei 2019 opende FIX vzw officieel de deuren van hun nieuwe gebouw in de Sylvain Denayerstraat in Anderlecht.
Meer over Bouwvergunning Campus Gallait: nieuwe plaatsen voor 1.140 leerlingen

Bouwvergunning Campus Gallait: nieuwe plaatsen voor 1.140 leerlingen

Image
Op 3 mei 2019 keurde de Brusselse Regering de bouwvergunning goed voor Campus Gallait. Op deze site, tussen de Gallaitstraat en de Vanderlindenstraat in Schaarbeek, ontwikkelt de Vlaamse Gemeenschapscommissie, samen met de schooldirecties van Sint-Goedele vzw en De Heilige Familie vzw, een multifunctionele campus. Er is plaats voor een nieuwe basisschool, tienerschool en secundaire school en een jeugdcentrum. In totaal zullen er 1.140 leerlingen school lopen op de nieuwe campus.
Meer over 8 miljoen euro voor nieuwe paviljoenen COOVI

8 miljoen euro voor nieuwe paviljoenen COOVI

Image
Op 25 april werden de nieuwe paviljoenen 14-15-16 van GO! COOVI officieel ingehuldigd door de VGC, het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en Scholengroep Brussel.
Meer over Eerstesteenlegging scholencampus St. Michel

Eerstesteenlegging scholencampus St. Michel

Image
Op woensdag 3 april werd de officiële aftrap gegeven voor de bouw van de nieuwe St.Michelcampus in Sint-Jans-Molenbeek. In september 2020 zullen 1.400 leerlingen starten op twee Nederlandstalige secundaire scholen: het GO! Lyceum Martha Somers en het Imelda-Instituut van vzw KatOBA. Zij zien hun capaciteit groeien en hun verhuis zorgt ervoor dat andere scholen in de toekomst gebruik kunnen maken van hun huidige locaties. Zo creëert de VGC 1168 bijkomende plaatsen in het Nederlandstalig onderwijs.
Meer over Winnaar van de N-Brussel Master Thesis Award 2018

Winnaar van de N-Brussel Master Thesis Award 2018

Image
Alexander Colson wint de N-Brussel Master Thesis Award voor zijn masterthesis over de rol van de Zenne in Brussel. De laureaat ontvangt een geldprijs van 2.000 euro en een begeleiding in het kader van een eventuele peer-reviewed publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift Brussels Studies.