StaycationBXL 2021

120 projecten voor een ontspannende zomer 2021

De StaycationBXL-oproep leverde een groot aantal projecten op. Tijdens de komende zomermaanden zullen Brusselaars uit liefst 120 lokale en originele projecten kunnen kiezen, om hen een sportieve, creatieve, plezierige en vooral een onvergetelijke zomer te bezorgen.

De projecten gaan van wijkgebonden initiatieven tot projecten die zich over verschillende gemeenten verspreiden. De initiatieven zijn verdeeld over het hele scala van het jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsaanbod.
De goedgekeurde projecten vindt u onderaan de pagina.

Kaart met 120 goedgekeurde projecten Staycation BXL 2021 - 493.719 euro toegekend

Ontdek het vakantieaanbod van de 22 gemeenschapscentra voor nog méér zomerplezier

De 22 gemeenschapscentra, N22, doen ook mee aan zomers vakantieplezier! Van speelweken voor de kleintjes over creatieve gezinsactiviteiten tot festivals, zomerbars, theater & concerten, u vindt het allemaal in hun zomeraanbod.
Teveel om op te noemen, dus neem een kijkje op N22zomert.brussels.

Staycation BLX

In de kijker deze week

Staycation BXL - project Harige Helden
© Bil Zaïde

Harige Helden: Dravende Drarries
Bil Zaïde

Droom jij ook van Brussel als de stad van de toekomst? Dan word jij misschien een van de Dravende Drarries die met Akkie en Peer dwars door Brussel trekken.  Want paard Akkie en ezel Peer wandelen van de ene naar de andere kinderboerderij op zoek naar de dromen van Brusselse ketjes. Wandel jij mee op hun trektocht van tien dagen? Van 25 juli tot 7 augustus op verschillende plaatsen in Brussel.

Summer of Globe 14 07 23 07
© Globe Aroma

Summer of Globe 
Globe Aroma

‘Globe Aroma wants to go out with a bang.’ De vakantieslogan van het open kunstenaarshuis in hartje Brussel zegt het helemaal. Hun zomerfestival ‘Summer of Globe’ zet zowel vijf residenten als vier kunstenaarduo’s aan het werk. Buurtbewoners kunnen dit creatieproces ’s avonds bewonderen of overdag samen met de Globe-kunstenaars zelf creëren: een muurschildering, batiktekening, …

Project De Kleine Ruimtevaarder
© Kopland

De kleine ruimtevaarder
Christian Mariman

Een ronkende ruimtecapsule staat aan de grond. Uit de net gelande capsule stapt een kleine ruimtevaarder. Hij is op zoek naar menselijk contact. Zijn missie zit vol obstakels, maar ook vol verrassende ontmoetingen. Deze kleine astronaut biedt een intrigerend woordeloos schouwspel voor jonge (en ook wel oudere) passanten. Hou hun Facebookpagina in de gaten voor de data waarop de ruimtevaarder langs komt.

FAQ
© Kamilia Hsaine

FAQ

Vous vous posez des questions, telles que : quelles mesures de sécurité dois-je appliquer, comment rémunérer correctement les collaborateurs impliqués dans mon projet, etc.?
Vous trouverez la réponse ici.
Aide supplémentaire
Manchester Plage
© Kamilia Hsaine

Aide supplémentaire

Une fois votre projet approuvé, il vous faudra passer à l’action. Ce qui implique de penser à beaucoup de choses. Nous tâcherons de vous aider encore un peu, en vous orientant vers notre service de prêt et autres formes d’assistance.
Vous avez vous-même des conseils? N’hésitez pas à nous les communiquer, afin que nous complétions cette liste.
Inspiratie voor speelplezier
Camping Josée
© Kamilia Hsaine

Inspiratie voor speelplezier

Hoe kan u uw initiatief zo speelvriendelijk mogelijk maken? Wij bundelden hier enkele leuke voorbeelden uit binnen- en buitenland. Hebt u zelf een ander goed voorbeeld? Laat het ons zeker weten!
Projets de l’édition 2020
Kinderen spelen op vernieuwde speelplaats

Projets de l’édition 2020

Vous souhaitez vous inspirer des projets financés l’année dernière? Ou vous êtes simplement curieux?
Vous trouverez ici un aperçu de tous les projets approuvés en 2020.