n Brussel - naar homepage

Opvoeden

Huis van het Kind Brussel werkt over heel Brussel en verbindt verschillende sectoren om gezinnen in Brussel te ondersteunen.

Het Huis van het Kind Nieuwland in de Marollen officiëel geopend

Op vrijdag 7 september opende het Huis van het Kind Nieuwland in de Marollen officieel haar deuren na ingrijpende verbouwingswerken en dat werd uitgebreid gevierd.
Vanaf 8uur al was iedereen welkom om te genieten van een lekker ontbijt, gevolgd door een programma dat heel de dag doorliep:

  • Het gloednieuw aanbod van Huis van het Kind, zoals Babyboost en de Pamperbank
  • De partners binnen Huis van het Kind
  • Een interactieve methodiek bevraging van de KOALA-activiteiten en van Brusselleer
  • De spel- en ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen Baboes
  • Een interactieve tentoonstelling “Voorlezen komt voor lezen” in samenwerking met partner Elmer in de Stad
  • Een ruilboekenkast
  • Digitale Kamishibai (verteltheater)
  • De Peuters in actie-Workshop

De site op Nieuwland 194-198, 1000 Brussel werd ook officieel ingevuldigd. Het is het allereerste fysieke Huis van het Kind - Ket in Brussel, maar in de loop van de komende jaren zullen er opnieuw met steun van de VGC nog twee locaties openen: in Schaarbeek en in Jette.

VGC werkt sinds 2015 samen met Huis van het Kind Brussel

Huis van het Kind Brussel zet zich in voor een geïntegreerde en afgestemde dienstverlening. Via samenwerking wil Huis van het Kind Brussel bijdragen aan een leefomgeving waarin het goed opvoeden en opgroeien is. Huis van het Kind Brussel is er voor alle kinderen en jongeren, (aanstaande) moeders en vaders en andere opvoedingsverantwoordelijken die aansluiting zoeken bij het Nederlandstalige aanbod.

Huis van het Kind – Ket in Brussel vzw werkt hiervoor samen met partners die een aanbod hebben naar de doelgroep toe om zo maximale ondersteuning te bieden voor Brusselse gezinnen.  Voorbeelden van partners zijn onder meer Solidariteit voor het Gezin, de Inloopteams, het CAW, ECK Volle maan, regioteams van Kind & Gezin,...

Daarnaast heeft Huis van het Kind – Ket in Brussel vzw ook een eigen aanbod en organiseren ze de spel- en ontmoetingsplaatsen Baboes, Babyboost en KOALA.