n Brussel - naar homepage

Nieuws

Gevonden resultaten in vgc.be: 135

Pages

Herschrijfatelier

Schrijft u vaak voor mensen met een basiskennis Nederlands? Kent u de tips voor toegankelijk Nederlands al maar wilt u ze wat opfrissen? Kom dan oefenen in het herschrijfatelier.

© Thierry Geens

De nieuwbouw van het brede schoolproject Theodoor werd op donderdag 16 mei voorgesteld. Deze campus zal verschillende gezinsgerichte functies samenbrengen met als doel de ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren te maximaliseren. Het project omvat een kleuter- en lagere school van het Gemeenschapsonderwijs met inbegrip van lokalen voor de scoutsgroep ‘De Faunaten’, een kinderdagverblijf en de volgende deelfuncties: Huis van het Kind met een consultatiebureau van Kind&Gezin en een vestiging van CAW Brussel.

Opening vernieuwde materiaaluitleendienst

Op 17 mei stelde de materiaaluitleendienst van de VGC zijn vernieuwde werking voor. Belangrijkste vernieuwing is dat gebruikers vanaf nu 24/24 en 7/7 materiaal kunnen ophalen en terugbrengen. De vernieuwde uitleendienst werd feestelijk ingehuldigd door de collegeleden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, in aanwezigheid van verschillende klanten die het materiaal vaak gebruiken. 

Regina Pacisschool

Op zaterdag 11 mei 2019 opende de basis- en secundaire school Regina Pacis in Laken de deuren van haar nieuwe en vernieuwde klaslokalen.

De VGC in cijfers

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie mag 30 kaarsjes uitblazen. Om die verjaardag extra in de verf te zetten, pakt de Raad uit met een speelse expo: “De VGC in cijfers”.

Op 7 mei won de VGC de ‘Slim in de stad’-prijs 2018 van de Vlaamse Gemeenschap voor het ‘MOD-lab’, een onderwijsproject in samenwerking met Gluon en de VUB/imec-SMIT.

Gisteren opende FIX vzw officieel de deuren van hun nieuwe gebouw in de Sylvain Denayerstraat in Anderlecht.

Bouwvergunning Campus Gallait

Vandaag keurde de Brusselse Regering de bouwvergunning goed voor Campus Gallait. Op deze site, tussen de Gallaitstraat en de Vanderlindenstraat in Schaarbeek, ontwikkelt de Vlaamse Gemeenschapscommissie, samen met de schooldirecties van Sint-Goedele vzw en De Heilige Familie vzw, een multifunctionele campus. Er is plaats voor een nieuwe basisschool, tienerschool en secundaire school en een jeugdcentrum. In totaal zullen er 1.140 leerlingen school lopen op de nieuwe campus.
 

De VGC in 2018

In het VGC-jaaroverzicht krijgt u een overzicht van de opvallendste initiatieven van de VGC en haar partners in 2018.

Op 25 april werden de nieuwe paviljoenen 14-15-16 van GO! COOVI officieel ingehuldigd door de VGC, het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en Scholengroep Brussel.

Pages