n Brussel - naar homepage

#breastfriends: meer borstvoedingsvriendelijke horecazaken in Brussel

Borstvoeding geven aan baby’s is normaal, ook op openbare plaatsen en in horecagelegenheden. Via een nieuwe campagne met steun van de VGC, wil Wheel of Care, een organisatie van fietsende vroedvrouwen in Brussel, dat duidelijk maken. Een zestigtal Brusselse horecazaken engageert zich om borstvoedende moeders welkom te heten en worden zo #breastfriends.

Uit onderzoek blijkt dat slechts een op de twee moeders borstvoeding durft te geven in het openbaar. Moeders worden in horecazaken vaak verzocht om zich te bedekken, zich te begeven naar de toiletten of zelfs de zaak te verlaten.

Door deze drempel geraken mama’s in isolement en dat is zeker niet de bedoeling, aldus de dames van Wheel of Care. Met een nieuwe sticker geven de #breastfriends horecazaken aan dat ze openstaan voor borstvoedende moeders. In ruil krijgen zij een borstvoedingskussen, verversingstafel en verdere ondersteuning.

Enkele van de #breastfriends in Brussel: Monk, Kaffabar, Chicago café, Gruun, Phare du Kanaal, OR, etc. Daarnaast zijn borstvoedende moeders ook welkom in alle gemeenschapscentra. De volledige lijst is terug te vinden via www.breastfriends.brussels.