Brussel vaccineert! Tips om in dialoog te gaan over vaccinatie - Gratis webinar op 25 maart

Op donderdag 25 maart 2021 organiseren eerstelijnszone BruZEL en de Vlaamse Gemeenschapscommissie een gratis webinar rond ‘Communiceren en sensibiliseren over COVID-19- maatregelen en vaccinaties’.

Voor wie werkt in de zorg- en welzijnssector, in een organisatie van het N-netwerk, en/of voor andere geïnteresseerden. 

Programma

  • 20 uur: Heidi Smitt (woordvoerster Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie – Communicatie COVID-19) geeft een toelichting over het praktische luik van de Brusselse vaccinatiestrategie en de gang van zaken in een Brussels vaccinatiecentrum.
  • 20.30 uur: Hoe kunt u mensen (meer) motiveren om zich te laten vaccineren, hoe verlaagt u drempels? Hoe gaat u om met nepnieuws en complottheorieën? Welke kanalen gebruikt u het best om uw doelgroep te bereiken? Dr. Leen Van Brussel (Stafmedewerker gedragsinzichten en gezondheidsongelijkheid, Vlaams Instituut Gezond Leven) geeft een antwoord op deze en andere vragen. Ze geeft inzichten in het gedrag van mensen en legt uit op welke manier gezondheidsongelijkheden een rol spelen in vaccinatiebereidheid.
  • 21.15 uur: Vragenronde

Hoe?

U kunt deelnemen aan de webinar via de link die u toegestuurd krijgt na inschrijving.

Hoe inschrijven? Meer info? 

Via deze link kunt u inschrijven voor de webinar. De dag voor de webinar ontvangt u een deelnamelink waarmee u kunt aansluiten. Deelname is kosteloos. 

Meer info via katrien.verbeek@vgc.be of via 02 563 03 36