#BXLmakers

Pop-up tentoonstellingen

De pop-up tentoonstellingen geven de studenten van de hogeronderwijsinstellingen de kans geven om  hun werk en creaties aan een zo breed mogelijk publiek te tonen, om de ‘buitenwereld’ kennis te laten maken met wat ze leren en creëren binnen de opleidingen. Maar tegelijk geeft het project ook het hoger kunstonderwijs zichtbaarheid en promoot het Brussel als bruisende studentenstad.
#BXLmakers19 laat de pendelaars die onderweg zijn naar hun kantoor, de vele binnen- en buitenlandse toeristen, maar ook de Brusselaars zelf op een unieke manier kennismaken met hun stad en haar studentenbevolking. 

LUCA School of Arts

De VGC neemt samen met LUCA, School of Arts, haar engagement op om mee te bouwen aan talent. Brussel kent een rijke kunsttraditie met nationale en internationale uitstraling. De campussen van Sint-Lukas en Narafi (LUCA School of Arts) zijn historisch verankerd in deze stad en zijn gekend als vaste waarden die -mede dankzij de investeringen van de VGC- talent afleveren. Talent waar we fier op mogen zijn!

Brussel studentenstad

Met meer dan 90.000 studenten is Brussel dé studentenstad bij uitstek. Groter dan Gent, Leuven of Antwerpen. Brussel heeft als kosmopolitische grootstad belangrijke troeven en meer kansen aan studenten te bieden, dan vaak wordt gedacht.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie is zich van deze sociale, culturele en economische meerwaarde ten zeerste bewust. Daarom heeft zij zich in haar beleidsverklaring geëngageerd om de ontwikkeling van onze hoofdstad als ontmoetingsplaats voor studenten ten volle te steunen en te promoten. In het kader van de bevoegdheid ‘studentenzaken’ werd werk gemaakt van nieuwe acties en initiatieven die de band tussen de studenten en deze stad moeten versterken. #BXLmakers is daarvan een concrete uitwerking.

Meer info

www.BXLmakers.be