n Brussel - naar homepage

Campagne 'Vroege Vogels' van start

De VGC lanceert in Brussel de campagne ‘Vroege Vogels’ om het belang van kleuter- en lager onderwijs in de verf te zetten.

De campagne wil ouders motiveren om hun kind elke dag op tijd naar school te brengen. Die routine is voor veel ouders en kinderen een hele opdracht. Toch is regelmaat van het grootste belang voor de ontwikkeling en groeikansen van kinderen, aldus de Collegevoorzitter, bevoegd voor onderwijs in Brussel.

Doel van de campagne

  • Sensibiliseren van de ouders rond het belang van kleuter- en lager onderwijs. De campagne stimuleert ouders om hun kind vanaf 2,5 jaar naar school te laten gaan. Want in het kleuteronderwijs ontwikkelen kinderen taal, sociale vaardigheden en grove en fijne motoriek. Ze doen nieuwe ervaringen op en worden zelfstandiger. Bovendien is het een goede voorbereiding op het lager onderwijs.
  • Ouders aanmoedigen om hun kind elke dag naar school te sturen. Zo kan hun kind alle activiteiten meemaken, loopt het geen achterstand op en vindt het gemakkelijker zijn plaats in de groep.
  • Ouders helpen om elke dag op tijd te komen. Dat zorgt voor een goede start van de dag en biedt de nodige structuur. Een goede routine zorgt ervoor dat kinderen op tijd komen en mee blijven met de rest van de klas.
  • Thuisbetrokkenheid verhogen. De betrokkenheid die ouders thuis tonen, heeft een positieve impact op de ontwikkeling van het kind. De campagne ‘Vroege Vogels’ wil een betere dialoog tussen de ouders en de leerkrachten en tussen de ouders en hun kinderen.

Campagnemateriaal

Het campagnemateriaal van 'Vroege Vogels' wordt verdeeld naar de Nederlandstalige scholen in Brussel. Het bestaat uit affiches, stempels, handleidingen, heen-en-weerboekjes, stickers, kleeftattoos, sleutelhangers, tandenborstels en het 'Vroege Vogel'-lied van Kapitein Winokio.

Eind augustus wordt de aftrap gegeven en worden alle bestelde campagnematerialen geleverd aan de scholen.

Nieuw: tandenborstels

Dit jaar zijn er ook tandenborstels van 'Vroege Vogels' voor de kinderen van de eerste kleuterklas tem het tweede leerjaar: ’s morgens en ’s avonds je tanden poetsen hoort bij de start en het slot van de dag. Bovendien is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen.

www.onderwijsinbrussel.be/bestellen-materiaal-vroege-vogels

Meer info

Meer info vindt u op de campagnepagina.