Culturele livestream voor een minder mobiel publiek: het lenteprogramma 2022

Vorig jaar startte de VGC met een cultuuraanbod voor een minder mobiel publiek. Samen met verschillende partners maakt de VGC een livestreaming van dat aanbod mogelijk voor bewoners van de Brusselse woonzorgcentra en bezoekers van de lokale dienstencentra. Het lenteprogramma van het culturele aanbod is bekend! 

De lenteselectie culturele activiteiten  

Ook dit voorjaar hebben we enkele mooie culturele activiteiten geselecteerd. De spits wordt afgebeten door Sing 4.0, een interactief klassiek concert van het Belgian National Orchestra. Interactief omdat je als publiek mag mee zingen én bewegen op maat van klassieke pareltjes zoals Beethovens ‘Ode an die Freude’. Om iedereen voor dit concert in vorm te krijgen, organiseren we vooraf een workshop zitgymnastiek en zang. Daarin krijgen animatoren en ergotherapeuten zang- en bewegingstips, die ze aan de bewoners en bezoekers kunnen doorgeven.  

Daarna tappen we uit een ander muzikaal vaatje. The Jacquelines swingen er op los in hun concert ‘Small Town Boogie’. Liedjes uit de jaren 40 zoals van The Andrew Sisters krijgen een frisse interpretatie dankzij de driestemmige zang en opzwepende ritmesectie. Sfeer in overvloed die lijf en leden in beweging zal krijgen, ook vanuit de (rol)stoel.  

En om (voorlopig) af te sluiten, kun je de Brusselse Conférences blijven bekijken. De opname van deze spitse verhalen in het Vloms en Frans Brussels blijft onbeperkt beschikbaar. Het blijft lachen met ‘Leopold den Tweede, den dobbele meter’ door Stef van Litsenborgh of de fabels van Joske Maelbeek.  

Kijk, zing, dans en geniet via (live)stream  

Dit culturele programma wordt gratis via (live)stream tot in de woonzorgcentra en lokale dienstencentra gebracht. Het enige dat je hoeft te doen, is je centrum inschrijven voor een of meerdere activiteiten. Heb je niet alle technische materiaal of de nodige kennis daarover in huis, dan helpen wij je daarbij. We geven je graag tips om de concertbeleving zo authentiek mogelijk te maken. Zo krijgen je bewoners of bezoekers echt het gevoel een avondje uit te zijn.   

Om dit mogelijk te maken, werken wij samen met onder meer het Brussels Ouderenplatform en de 22 gemeenschapscentra.  

Goesting gekregen in dit bijzondere culturele aanbod? Schrijf in!