DataBuzz wint Jaarprijs voor Wetenschapscommunicatie

De DataBuzz, een bus die uitgerust is met verschillende digitale technologieën, verhoogt de digitale geletterdheid van leerkrachten en leerlingen. Drie VUB-onderzoekers vallen nu in de prijzen met hun project. 
 

 DataBuzz op scholen en speelpleinen in Brussel

De elektrische bus doet dienst als een mobiel educatielab. In workshops leren kinderen en jongeren over onderwerpen zoals online privacy, gepersonaliseerde reclame en fake news. Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) komt de DataBuzz langs op Nederlandstalige scholen en speelpleinen in Brussel.

“Dat onze leerlingen op de Brusselse scholen en speelpleinen gratis interactieve workshops op hun maat zullen krijgen om digitaal beter geletterd te worden, vind ik een uitstekende zaak!” – VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw
 

Prijs voor Wetenschapscommunicatie

Onderzoekers Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck (imec-SMIT en VUB) bedachten samen het project. De jury was onder de indruk van de inspanningen om via toegankelijke communicatie en aantrekkelijke workshops een breed publiek te bereiken. De Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) reikt de jaarlijkse prijs uit aan wetenschappers die een uitzonderlijke prestatie leverden in wetenschapscommunicatie.