De VGC start met vaccinatiestrategie in secundaire scholen

Vaccinatiestrategie

De GGC ontwikkelde voor de sensibiliseringscampagne een aantal communicatietools (FAQ’s, affiches etc.) om in de klassen de thematiek bespreekbaar te maken. De boodschap is zowel principieel als praktisch: door je te vaccineren help je om de circulatie in te perken van een gevaarlijk virus waar mensen zwaar ziek van kunnen worden en sterven. Door het te doen help je ook om vervelende maatregelen zoals de mondmaskerplicht sneller te doen verdwijnen en vermijd je mee dat scholen door corona-uitbraken gesloten worden. 

Prikken op school

Om gevaccineerd te kunnen worden, moeten leerlingen van 12 tot en met 15 jaar de schriftelijke toestemming hebben van hun ouders. Vanaf 16 jaar is die toestemming niet meer nodig.

De vaccinatie wordt per school anders georganiseerd al naargelang de mogelijkheden van de school. Scholen die zich dichterbij een Brussels vaccinatiecentrum bevinden, zullen leerlingen en ouders begeleiden om daar het vaccin te krijgen. In andere scholen wordt een vaccinatieteam ter plaatse ingezet. Ouders zullen via de school zelf geïnformeerd worden over de mogelijkheden.

Slechts 11% van alle Brusselse jongeren tussen 12 en 17 jaar is op dit moment volledig gevaccineerd. 22% van deze jongeren kreeg reeds één prik toegediend. Met deze strategie kan de VGC de vaccinatiegraad bij meer dan 15.000 leerlingen in 40 Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel helpen opkrikken.