Doe mee aan de conferentie Child in the City

Draagt jouw innovatieve werking, je nieuwe beleid of je onderzoek bij aan een kindvriendelijke stad? En wil je jouw ervaringen hierover delen? Stel je dan kandidaat voor een presentatie op de Internationale Conferentie Child in the City. Deze vindt plaats in Brussel van 20 tot 22 november 2023.

Brussel is het jongste gewest van ons land. Een stad op kindermaat creëren vormt dan ook één van de grote uitdagingen voor Brusselse beleidsmakers. Want hoe richten we onze stad in voor kinderen? Hoe betrekken we jongeren bij het beleid?  Hoe ondersteunen we jongere Brusselaars in armoede?  Hoe stimuleren we de creativiteit van onze kinderen? 

Daarom verwelkomt Brussel de 11de wereldconferentie “Child in the City”. Dit initiatief wil de positie van kinderen in steden versterken en hun rechten bevorderen. Tijdens de conferentie delen allerlei experten zoals stedenbouwkundigen, maatschappelijk werkers, beleidsmakers hun ervaringen en ideeën.

Het centrale onderwerp van deze 11de editie is “Building the Future”, onderverdeeld in vijf thema’s. Heb jij op een van deze terreinen expertise opgebouwd? De Child in the City-conferentie zet jouw boeiende werking, jouw onderzoeksresultaten graag in de kijker.
Schrijf jij ook mee aan het verhaal van deze conferentie? Stel je dan kandidaat voor een (poster)presentatie of rondetafelgesprek. Tot woensdag 31 mei om middernacht kan je voorstellen indienen.

De voertaal van de conferentie is Engels. Alle info en inschrijven via Child in the City.