n Brussel - naar homepage

ENTER Festival: kunst in vele handen. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 april.

Burgers uit vier Brusselse wijken werken er aan mee: Sint-Pieters-Woluwe, de Begijnhofwijk in het centrum, Laken en Haren. Zij stelden voor hun buurt een festivalprogramma samen, werken met een kunstenaar aan een nieuwe creatie en zitten mee aan de knoppen van de organisatie.

ENTER festival

Sinds een jaar gaan vier gemeenschapscentra voluit om mee gestalte te geven aan de krachtlijnen van het festival. GC De Linde in Haren, GC Nekkersdal in Laken en GC Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe zijn festivalcentra, en in GC De Markten kunt u onder meer een tentoonstelling bezoeken.

Bie Vancraeynest, coördinator ENTER Festival: “Ik zie de 22 gemeenschapscentra als evenveel kansen om samen de stad te maken. Ze zijn dan ook een fijne partner binnen ENTER. Als uitvalsbasis, als knooppunt, maar ze geven ook een duurzaam karakter aan het festival. We steken een dynamiek in gang die hopelijk in de buurt nog lang blijft nazinderen. Dat kan binnen de centra. Ik ben onder de indruk van de dynamiek. Het valt op hoeveel mensen zich aangetrokken voelen tot het aspect ‘gemeenschap vormen’. Sommigen benoemen het zelfs letterlijk: ‘ik zoek een plek om ‘de ander’ te ontmoeten’.”

Praktische info

  • Waar? In GC Nekkersdal in Laken, GC De Linde in Haren, GC Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe, GC De Markten en de Begijnhofwijk in het stadscentrum.
  • Wanneer? Van donderdag 26 tot en met zondag 29 april.
  • Bekijk het volledige programma en alle info op www.enterfestival.be.

ENTER Festival BXL is een initiatief van Dēmos vzw en wordt gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de stad Brussel, Brussels Gewest, de gemeente Sint-Pieters-Woluwe en in samenwerking met de Brusselse gemeenschapscentra van de VGC en per zone een veelheid aan verenigingen, organisaties en instellingen.