Inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor 2022-2023? Meld aan vanaf 7 maart

Inschrijven voor het kleuter- en lager onderwijs

Ouders die hun kind willen inschrijven in een Nederlandstalige kleuter- of lagere school, moeten het eerst online aanmelden tussen 7 maart (9 uur) en 31 maart (16 uur) via inschrijveninbrussel.be. Raadpleeg op de website ook het overzicht van de vrije plaatsen en de informatie over de voorrangsgroepen.

Inschrijven voor het secundair onderwijs

Ouders die hun kind willen inschrijven voor 1A in een Nederlandstalige secundaire school, moeten hun kind eerst aanmelden tussen 7 maart (9 uur) en 31 maart (16 uur) via inschrijveninbrussel.be. Raadpleeg op de website ook het overzicht van de vrije plaatsen en de informatie over de voorrangsgroepen.

Voor de inschrijving in 1B of in de hogere jaren (2e, 3e, 4e, 5e, 6e of 7e jaar) kunnen ouders hun kind rechtstreeks inschrijven vanaf mei, een aanmelding vooraf is niet nodig. 

Toolkit voor helpende organisaties

Op onderwijsinbrussel.be vindt u een uitgebreid overzicht van alle bestaande hulpmiddelen, materialen en publicaties die organisaties kunnen gebruiken om ouders te informeren over en te helpen bij de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure.

Meer informatie? Ga naar de website inschrijveninbrussel.be. U vindt er ook infofilmpjes over het verloop van de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure in het kleuter- en lager onderwijs en in het secundair onderwijs. De filmpjes vatten de inschrijvingsprocedure goed samen en zijn te bekijken in drie talen: Nederlands, Frans en Engels.