Jef Van Damme wordt onze nieuwe leidend ambtenaar

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft het VGC-college Jef Van Damme benoemd tot nieuwe leidend ambtenaar van de VGC. Jef Van Damme is nu nog schepen in Sint-Jans-Molenbeek voor Vooruit. Hij volgt als leidend ambtenaar Eric Verrept op, die na 17 jaar in de functie met pensioen gaat.

Jef Van Damme is schepen van Nederlandstalig onderwijs, Nederlandstalige Kinderopvang, Openbare Werken en Gemeente-eigendommen in Sint-Jans-Molenbeek voor de partij Vooruit. Hij groeide op in Lokeren en is master in rechten en Europese studies. In 2006 werd hij voor het eerst schepen in Sint-Jans-Molenbeek. Tussen 2009 en 2019 zetelde hij in het Brussels Parlement, waar hij onder meer fractievoorzitter was. Van Damme was ook bestuurder van het Onderwijssecretariaat van de VVSG. Vanaf 1 september 2023 komt hij aan het hoofd van de VGC-administratie.

Ik ben verheugd om de VGC-administratie de komende jaren te mogen leiden. Ik wil er samen met alle medewerkers van de VGC voor zorgen dat het N-label ook in de toekomst synoniem blijft voor een open, innovatieve en kwaliteitsvolle Nederlandstalige ondersteuning en dienstverlening in Brussel.” - Jef Van Damme

De VGC neemt dus ook afscheid van huidig leidend ambtenaar Eric Verrept. In haar afscheidsspeech loofde collegevoorzitter Elke Van den Brandt hem voor zijn begeesterende stijl en zijn open houding als leidend ambtenaar.

Eric Verrept heeft als leidend ambtenaar de eigenheid van de VGC mee bepaald. In de afgelopen 17 jaar zijn de administratie, de stad én de wereld daarrond dikwijls door elkaar geschud. Met Eric Verrept als kapitein is de VGC wendbaar en veerkrachtig genoeg gebleken om de Brusselaars ten volle van dienst te zijn.” - Elke Van den Brandt