Logo Brussel verspreidt folders over contactonderzoek naar covid-19

Om te vermijden dat covid-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, start men contactonderzoeken ('contact tracing') op. Wat dat inhoudt, hoe het verloopt en waar u moet op letten, leest u in deze folder. De folder is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Een vertaling is beschikbaar in volgende talen: Duits, Arabisch, Chinees, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks. 

Hebt u klachten zoals hoesten, pijn aan de borst, verlies van reuk of smaak, koorts? Blijf dan meteen in huis en bel uw huisarts.

Wanneer u na klachten positief test, start het contactonderzoek. U wordt dan opgebeld of krijgt, als een telefonisch contact niet kan, een huisbezoek. Doel is om met u te overlopen met wie u contact hebt gehad. Die personen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die covid-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.

Er wordt steeds gewerkt met de vaste telefoonnummers 02 214 19 19 en (voor sms) 8811. De contactpersonen krijgen niet te horen wie de besmette persoon is.